בית המשפט העליון קבע היום (ראשון) כי תשלום כספים על ידי הרשות הפלסטינית לאסירים ביטחוניים ולבני משפחותיהם אינו אלא "אשרור" של פעולות הטרור שביצעו המחבלים, ולכן הרשות הפלסטינית חבה באחריות נזיקית כלפי קרובי הקורבנות.
מדובר בערעור על פסק דין של בית המשפט המחוזי בירושלים, שבמסגרתו נדחתה טענת המערערים כי הרשות הפלסטינית נושאת באחריות לפעולות טרור שבהן נהרגו קרוביהם. כעת קיבל העליון את הערעור והחזיר את התיק למחוזי, שיקבע את גובה הפיצוי.
מדובר בהחלטה משמעותית, שעשויה להשפיע על הליכים נוספים. בעקבות כך, בתי המשפט צפויים לפסוק לטובת משפחות של נפגעי פעולות איבה שיתבעו פיצויים מהרשות הפלסטינית.
הקביעה לגבי האחריות הנזיקית של הרשות התקבלה ברוב דעות על ידי השופטים עמית ומינץ, נגד דעתו החולקת של השופט גרוסקופף. נוסף על כך, השופטים נחלקו בדעתם בשאלה אם יש מקום לחייב את הרשות הפלסטינית גם בפיצויים עונשיים. השופט מינץ תמך, השופט עמית התנגד והשופט גרוסקופף הותיר את השאלה ב"צריך עיון".
"פסק הדין התקדימי אינו תורם דבר למלחמה בטרור או לעשיית צדק עם הקורבנות" אמרה נשיאת ארגון שורת הדין, עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר. לדבריה "בית המשפט אומנם פסק שתשלום משכורות לאסירים או למשפחות של המחבלים המתאבדים מטיל אחריות על הרשות ומחייב אותה בתשלום פיצויים לקורבנות, אך הבעיה היא שמדובר בפיצויים נזקיים שמתקזזים עם התגמולים שמקבלים הקורבנות מהביטוח הלאומי".
לפי עו"ד דרשן-לייטנר "לרוב, דמי התגמולים גבוהים מהנזקים הישירים, כך שקורבנות הטרור לא יממשו את פסק הדין נגד הרשות, אלא יעדיפו לקבל את התגמולים ממדינת ישראל. זוהי מכה כואבת למלחמה בטרור".