האיראנים ממשיכים לנסות לפגוע בישראלים בטורקיה: בעוד שרמת הכוננות לא ירדה והמתיחות עודנה קיימת ברחובות איסטנבול, לתיירים הישראלים בעיר יש סיבה נוספת לדאגה - בתי העסק סגורים, הרחובות יחסית ריקים מתושבים מקומיים, ומי שמסתובב בהם ביום ראשון הם בעיקר התיירים.
בזמן שבאיראן ממשיכים לנסות ולהוציא לפועל פיגוע, דיווחים שמתקבלים בימים האחרונים מתוך המדינה מצביעים על גורמים בממסד הביטחוני האיראני שקוראים להדיח את חוסיין טאייב, ראש המודיעין של משמרות המהפכה. הקולות הללו עולים בשל סדרה של מחדלים וכישלונות שלהם אחראי טאייב.
טאייב ומשמרות המהפכה לא מצליחים לעצור את הפעולות שמבוצעות בתוך איראן, וחווים כישלונות פעם אחר פעם. הם מנסים להגיב מחוץ לאיראן, בדגש על הזירה הטורקית. טאייב, שמצוי בחרדה עמוקה מהתרופפות מעמדו אל מול ההנהגה – מנסה בכל מחיר להוציא פיגוע נגד ישראלים בטורקיה, כמו גם במקומות אחרים.
טאייב בן ה-59 נשוי ואב לשלושה ילדים. באיראן הוא ידוע בגישתו הקיצונית, שאיננה בוחלת באף אמצעי, והוא נחשב לדמות מפתח במשמרות המהפכה. אל הארגון הוא הצטרף בשנת 1982 אחרי שהשלים את לימודיו במשפט איסלאמי.
תחת פיקודו של טאייב, הבסיג' - ארגון האכיפה של משמרות המהפכה, פעל ביתר שאת לדיכוי המחאה ברחובות איראן בשנת 2009, מה שהוביל למותם ולכליאתם של עשרות מפגינים.
הוא ובני משפחתו נמצאים תחת סנקציות כלכליות בשל מעורבותו בהפרות זכויות אדם באיראן. רכושו הפרטי של טאייב אף הוקפא על ידי האיחוד האירופי, והוא אינו רשאי להיכנס לאירופה, שם מאשימים אותו בין היתר בעינויים וברציחות.
פרסום תמונתו של ראש המודיעין במשמרות המהפכה והמסר של שר הביטחון גנץ אינם מקריים. ישראל מבקשת להעביר מסר לגורמים באיראן שמניעים את הניסיונות להוציא לפועל פיגועים נגד ישראלים בטורקיה, ולומר להם שהם עלולים לשלם על כך מחיר אישי.
"הטורקים לא יסבלו פעילות טרור נגד אזרחים במדינה שלהם"
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, חה"כ רם בן ברק, התייחס בחדשות הבוקר להחלטה לחשוף את תמונתו של חוסיין טאייב: "יש לנו את השיקולים שלנו בשביל לנסות ולמנוע את הפיגוע הזה. אחד מהם זה להראות את הקשר הישיר בין אנשים באיראן לבין הפיגוע הזה - גם בשביל להרתיע וגם בשביל להראות לעולם". עוד הוסיף בן ברק כי "באיראן יש הרבה מאוד אנשים שלא אוהבים את המשטר הזה, וכדאי להם שייזהרו".
בן ברק מדגיש שההתרעות על פיגועים בטורקיה נותרו חמות: "ההנחיות לא השתנו, יש עדיין חוליות שמסתובבות בשטח וכל מטרתן זה לתפוס ישראלי ולרצוח אותו". עוד הוא ציין כי הוא ממליץ מאוד לישראלים שנמצאים בטורקיה לחזור לישראל ולהישמע להוראות של מערכת הביטחון. "מדובר במספר חוליות, יש נחישות ומעורבים בזה גם גורמים מקומיים שגרים שמה - גם אנשים רדומים של האיראנים וגם כאלה פליליים", אומר בן ברק.
על הזווית הטורקית לאירוע, אומר בן ברק כי "מדובר באירוע גדול מאוד מבחינתם. הצעד הבא של הטורקים, ולא רק שלהם - זה להבהיר שהם לא יסבלו פעילות טרור נגד אזרחים במדינה שלהם". לדבריו, "איראן היא מדינת טרור, וכך גם צריכים להיות היחסים איתה. לא יכול להיות שכולם מדברים על זה שהאיראנים מחפשים ישראלים כדי לרצוח אותם, ועולם כמנהגו נוהג. מדינה זה לא ארגון טרור, ואם היא כן - היא צריכה להיות מוקצת לחלוטין".
על שיתוף הפעולה עם טורקיה אומר בן ברק כי מנגנוני המודיעין של שתי המדינות עובדים ביחד באופן שלא זכור כמותו לפחות כעשור: "לפני 10 שנים היו יחסים מאוד קרובים ואז היה נתק כמעט מוחלט. התחממות היחסים מתאפשרת מחדש. הטורקים למדו מכל הניסיונות שהיו להם בעבר שבסוף המשענת הביטחונית הטובה ביותר היא מדינת ישראל. שמח שהאסימון הזה נפל", הוא אומר. לטענתו, הטורקים גם "נוקטים פעולות בשטח מול אנשי חמאס שמתגוררים אצלם".
אתמול דיווחנו שברחובות איסטנבול נמשך המצוד אחר חוליות טרור שמונחות על ידי איראן ונחושות לפגוע בישראלים. המוסד וכוחות הביטחון הטורקיים הצליחו לסכל לפחות פיגוע אחד באיסטנבול.