כשבבית, בישראל, ממתינים לו מחד המצב הנפיץ בירושלים ואיומי חמאס ומנגד המאמץ להוציא את הישראלים שנותרו עדיין באוקראינה, ראש הממשלה נפתלי בנט ימריא היום (שני) לביקור ראשון שלו בבחריין. הביקור הרשמי, הראשון של ראש ממשלה ישראלי במדינה, יתקיים על רקע חתימת הסכם שיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות בתחילת החודש לאחר ביקורו של שר הביטחון בני גנץ בממלכה.
סיקור שוטף ב-N12:
• שנה אחרי הסכמי אברהם: ישראל ובחריין חתמו על הסכם שיתוף פעולה ביטחוני
• שגריר בחרין בישראל נכנס לתפקידו: "השלום - בחירה אסטרטגית של הממלכה"
• בחרין חתמה על הסכם תעופה עם ישראל
• בשולי הוועידה העולמית: בנט נפגש עם יורש העצר של בחרין
• דובר צה"ל בעיתון בחריני: "חולקים דעה משותפת על התפקיד השלילי של אירן"
זה ביקור קצר ובנט צפוי לחזור כבר מחר בשעות הלילה לישראל. ב-36 שעות על אדמת הממלכה הוא ייפגש עם המלך חמד בן עיסא אל-חליפה, עם יורש העצר וראש הממשלה סלמאן בן חאמד אלחליפה, עם שרים נוספים וגם יקיים פגישה עם ראשי הקהילה היהודית. בנט גם צפוי לשאת נאום בפני סטודנטים מצטיינים ויזמים צעירים מקומיים.
נזכיר שלישראל ולבחריין יחסים דיפלומטיים מלאים לאחר החתימה על הסכמי אברהם בספטמבר 2020. יש בביקור הזה כמובן עוד ביטוי למימוש ההסכם, אבל לא פחות מזה - ישראל ובחרין חולקות אינטרסים משותפים בנוגע לאירן. רוב הבחריינים הם שיעים ואירן לא חדלה מהניסיונות לפגוע ביציבות השלטונית במדינה הזו, ולכן אפשר להניח שהנושא האירני ילווה כל הפגישות ביתר שאת.
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הביקור נעשה בהזמנתו של יורש העצר וראש ממשלת בחרין: "השניים נפגשו בוועידת האו"ם לשינוי אקלים שהתקיימה בחודש נובמבר בגלאזגו שבסקוטלנד, שם הזמין יורש העצר את ראש הממשלה לביקור רשמי ראשון במדינה". עוד נמסר כי המנהיגים ישוחחו על דרכים נוספות להידוק הקשר בין המדינות ועל חשיבות השלום, הפיתוח והשגשוג באיזור, ובפרט בקידום סוגיות מדיניות וכלכליות, בדגש על תחומי הטכנולוגיה והחדשנות.
בשבוע שעבר ביקר בבחרין שר הביטחון בני גנץ ושנה לאחר חתימת הסכמי אברהם, ישראל ובחרין מיסדו באופן רשמי את יחסי הביטחון ביניהן לאחר שנחתם הסכם שיתוף פעולה ביטחוני היסטורי עם הממלכה. ההסכם יסייע לקידום שיתופי פעולה מודיעינים, למיסוד אימונים, ושיתוף פעולה בין התעשיות הביטחוניות.
"שיתוף הפעולה האסטרטגי שאנו מביאים היום לשיא חדש בחתימת ההסכם ובפגישה החשובה עם המלך, הוא המשך להסכמי אברהם ההיסטוריים וליחסים בין העמים ובין האנשים המתפתחים", אמר שר הביטחון גנץ במעמד החתימה. "רק שנה אחרי חתימת ההסכמים, ואנחנו כבר נמצאים בהסכם ביטחון משמעותי, שיאפשר שיתופי פעולה נרחבים ויחזק את הביטחון של שתי המדינות ואת יציבות האזור כולו".