עלייה חסרת תקדים: בעקבות גל הטרור שבו נרצחו 11 בני אדם בשבוע האחרון, ולאחר שבשניים מהפיגועים היו אלה אזרחים שניטרלו את המחבלים - נתונים של המשרד לביטחון פנים שהגיעו היום (חמישי) ל- N12 חושפים עליה של כ-2,500 אחוז בבקשות להוצאת נשק פרטי.
גל טרור: סיקור שוטף ב-N12
• פיגוע דקירה בגוש עציון: מחבל עלה לאוטובוס - ודקר נוסע
• הפיגוע בבני ברק: תיעוד דרמטי ממצלמת הגוף של השוטרים
• השיחה הדרמטית עם השוטר שנרצח שניות לאחר מכן
• מסלול הרצח של המחבל מהפיגוע בבני ברק
• מפת הפיגועים המלאה - כך נראה גל הטרור
רק אתמול התקבלו כ-1,500 בקשות, זאת לעומת כ-60 בקשות ביום שמתקבלות בתקופות בהן לא שוררת מתיחות ביטחונית. עוד עולה מהנתונים כי התקבלו כ-2,980 שיחות נכנסות מאזרחים המבקשים להוציא רישיון נשק - לעומת ימי השגרה בהם מתקבלים כ-600 שיחות כאלה.
אבישי טמים, תושב שבי ציון שרוצה להוציא רישיון לנשיאת נשק, סיפר ל-N12 על החשש: "ברגע האמת אני רוצה להיות מסוגל לשמור על מי שמסביבי - עליי, על המשפחה. זה יכול להגיע לכל מקום. באירועים הקודמים הכחשתי את זה, רציתי להוציא אבל בסוף אמרתי שזה קאדר. פתאום כשזה חוזר ורק תחילת רמאדן וזה נמצא בכל פינה, אז החלטתי שחשוב להוציא. מי היה מאמין שזה יקרה בבני ברק? אני מנסה לקדם את התהליך אבל מרגיש לי שהוא יותר מדי ארוך".
נדב סולטן, תושב היישוב מתן שבמזרח השרון, סיפר שהוא פשוט לא מרגיש בטוח לחיות כאן: "אני חי ביישוב שבשביל לצאת ממנו אני צריך לעבור בשלושה כפרים ערביים, שיצאו משם בעבר טרוריסטים שלא באמת טיפלו בהם". עוד הוסיף: "אני רוצה להגן על המשפחה, על אנשים חפים מפשע ועל עצמי. התחלתי כבר את התהליך והגשתי את הטפסים. אני כרגע מחכה לטופס מהצבא כדי שאוכל להתקדם עם הוצאת הרישיון".
״אי אפשר לדעת מאיפה יצוץ המחבל הבא״
"לא פעם שאלו אותי למה אני צריך להסתובב עם הנשק עליי. בפועל, אי אפשר לדעת מאיפה יצוץ המחבל הבא, הם נמצאים בתוכנו ובכל מקום, בערים הגדולות ובערים המעורבות", אמר אביב סבג, בן 28, שכבר יש לו רישיון נשק - אותו הוציא במהלך מבצע "שומר החומות". סבג הוסיף שלדעתו, כדי לגדוע את גל הטרור, המשטרה צריכה לצמצם זמני הגעה לזירות, וגם אזרחים צריכים להמשיך ולהגיב במהירות.
עוד הוסיף סבג: "חשיבות היד על הנשק היא גבוהה ודרישת ההכשרה לא מספקת, מכוח האחריות של נושאי הנשק אני מצפה שאנשים שמוציאים רישיון יילכו למטווחים גם מעבר לדרישת הרענונים של המדינה. ללמוד להחזיק נשק, להריץ בראש מקרים ותגובות, לדעת איך לפעול בצורה הנכונה בזמן אמת. היום כשהכל מצולם זה הדבר היחידי שיגרום לאויב שלנו להירתע, כשהוא יבין שאסור להתעסק עם אחדות העם שלנו".
ישראל אבישר, מנהל האגף לרישוי ופיקוח כלי ירייה במשרד לביטחון פנים, התייחס לעלייה הדרמטית מתחילת גל הטרור, אותה הוא מגדיר "ליניארית ורציפה". אבישר הוסיף כי ניתן לזהות אותה במספר דרכים: "הפרמטר הראשון הוא כמות הפניות למוקד, גם בדיגיטל וגם בטלפון. והפרמטר השני הוא בקשת הרישיון לנשק פרטי. יש עלייה משמעותית עקב הנסיבות. אנחנו לא מופתעים ומודעים לעליות האלה בתקופת ההסלמות בזירת ביטחון הפנים".
״מי שיש לו רישיון לנשק - זה הזמן לשאת אותו״
על פי הנתונים, ישנם בישראל כיום כ-150 אלף נושאי נשק בעלי רישוי פרטי, ועוד כ-60 אלף נושאי נשק במסגרת רישוי ארגוני - מאבטחים, שוטרים וכדומה. אתמול התייחס רה"מ בנט לגל הטרור, והפציר בכל מי שיש לו רישיון נשק - "זה הזמן לשאת אותו". בהצהרתו בפתח ישיבת הקבינט הוסיף רה"מ: " כבר עכשיו משטרת ישראל עברה לעבוד במתכונת חירום, ובמקביל צה"ל מתגבר את המשטרה. אנחנו מגייסים גם פלוגות מג"ב - יש שתי פלוגות חדשות ועוד פלוגה לעוטף עזה. בנוסף, קיבלנו החלטה להקים את 'חטיבת מג"ב' - זה דבר חדש. זו פעולה אסטרטגית, מעבר לגל הטרור הנוכחי, כלקח משומר החומות"