דובר צה"ל חשף היום (ראשון) את נתוני הגיוס והשירות של הערים בישראל. הנתונים מתייחסים לילדי שנתון 2000, שמרביתם התגייסו ב-2018 ומשתחררים השנה. מלבד הבדיקה בנפרד בין נשים לגברים במדדי הגיוס - בצה"ל חשפו גם את דירוג הערים. אז כמה התגייסו מכל עיר ומי מובילה את הרשימה?
על פי צה"ל, הנתונים המומצעים אצל גברים הם: 51.39% מיצוי ללחימה, 7.94% מיצוי לקצונה ו-70.6% שיעור גיוס. אצל הנשים - 89% גיוס משמעותי, 7.02% מיצוי לקצונה ו-56.5% שיעור גיוס.
על פי נתוני גיוס הגברים ברשימת הערים הגדולות, בהן פוטנציאל הגיוס הוא יותר מ-500, מודיעין מכבים רעות זכתה במקום הראשון. אחריה ברשימה ניצבת הרצליה, ובמקום השלישי רעננה. מיד אחריהן, ניצבות כפר סבא, ראשון לציון ורמת גן. תל אביב וירושלים לא בין 10 הערים הגדולות המובילות.
אצל הנשים, התמונה קצת שונה. מודיעין מכבים רעות זכתה במקום הראשון גם בגיוס נשים. עם זאת, בשונה מהגברים, את המקום השני תפסה כפר סבא, ואחריה ניצבת רמת גן. מיד אחריהן - הרצליה תופסת את המקום הרביעי, ראשון לציון במקום החמישי ורעננה במקום השישי. גם פה - ירושלים מחוץ ל-10 הערים המובילות, תל אביב-יפו רק במקום ה-10.
בצה"ל חילקו את הערים והמועצות ל-6 קטגוריות: ערים גדולות, ערים בינוניות, ערים קטנות, מועצות מקומיות גדולות, מועצות מקומיות קטנות ומועצות אזוריות.
ראש אכ"א, אלוף יניב עשור, מסר: "מדינת ישראל נתונה תחת איומים משמעותיים ולכן, השירות הקרבי חייב להישמר כערך מכונן ומוביל בחברה הישראלית. הלוחמים הם אלו אשר מסכנים את חייהם למען ביטחון המדינה ומגנים על אזרחיה. אנחנו פועלים בשותפות מלאה עם הרשויות המקומיות על מנת לשפר את תהליכי המיון והשיבוץ של המלש"בים, לעודד לגיוס קרבי ומשמעותי כך שיבואו בשערינו מוכנים ונכונים".
הוא הוסיף כי "התאמת המיונים ושיפור תהליכי הגיוס הינם בראש מעיינינו זאת כדי למצות את ההון האנושי באופן מיטבי תוך כדי שאנחנו מקפידים על מתן שיוויון הזדמנויות ולכן אנו משקיעים בכך רבות. לאחרונה נשמעות טענות כי רק נוער מהפריפריה משרת בשירות קרבי. הנתונים שאנחנו מפרסמים מוכיחים כי טענות אלו אינן נכונות. ניתן לראות כי המתגייסים לצה"ל וליחידות הקרביות מגיעים מכלל הערים והישובים במדינה. צה"ל הינו צבא העם ואנשיו מהווים את השתקפות החברה הישראלית על כלל גווניה".