הפיגוע הקשה שאירע בבאר שבע השבוע מגביר את המתיחות, לקראת חודש רמדאן שייחל בסוף השבוע הבא ומכניס את מערכת הביטחון לכוננות. בשל המצב הנפיץ, בישראל מנסים להוריד את גובה הלהבות באמצעות שורה של הקלות לפלסטינים. אל מול הדבר הזה, בימים הקריטיים האלו - עלול לפרוץ אירוע שיגרור אותנו להסלמה ועל כן - שומרים כל העת על דריכות.
סיקור N12:
- מעצרי מנע ותגבור כוחות: פעילות המשטרה לקראת חודש רמדאן
- הרמדאן הוא רק תירוץ: מה עומד מאחורי גל הטרור?
- פיגוע בעיר העתיקה: המחבל הסתער בסכין על השוטרים
- תעשיית ההסתה מאחורי גל הפיגועים
הרמדאן חל השנה במקביל לחג הפסח ונראה שחמאס ממשיך להניע את אנשיו לצאת ולפגע, וגם ברשתות החברתיות מתודלקת המתיחות בהסתה פרועה, שמעודדת את הצעירים הפלסטינים לבצע פיגועי השראה ולהצטרף למעגל הטרור.
בניסיון להרגיע את הרוחות, ביום ראשון צפויה ממשלה לאשר הכפלה של כמות הפועלים העזתיים שנכנסים לישראל ל-20 אלף, וכן לראשונה מאז פרץ הקורונה - ישראל מתכוונת לאשר לאוכלוסייה הפלסטינית לקיים תפילות בהר הבית.
יחד עם זאת, מספיק גפרור אחד שיצית את הלהבות שעלולות להתפשט - ולהתגלגל לכדי הסלמה. לכן, ישראל עושה כמיטב יכולתה כדי שלא נצא למערכה או לפעילות גדולה. כך לדוגמה, השגריר הקטרי מוחמד אל-עמאדי, האיש שמדלג בין ישראל לעזה ומצליח לשמור על השקט מול הרצועה, נשאר לשהות בעזה במהלך סוף השבוע.
כפי שפרסמנו ב"מהדורה המרכזית", הפיגוע בבירת הנגב כבר משפיע על ההיערכות לקראת רמדאן: המשטרה תתגבר כוחות באזורים מועדים לפורענות כגון ירושלים - אך גם בנגב, בערים המעורבות ובוואדי עארה - מעוז הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית.
מלבד תגבור הכוחות בשטח, עצרה המשטרה בשיתוף השב"כ 20 ערבים במעצר מנהלי, כצעד מונע לקראת רמדאן. ההערכה היא שבשבוע הבא יתבצעו מעצרים מנהליים נוספים, והמבחן הראשון לצעדים של המשטרה יגיע כבר ביום רביעי - עם ציון יום האדמה.