כשנה לאחר החתימה על הסכמי אברהם: משרד הביטחון והאגף לייצוא ביטחוני (סיבט) פתחו היום (רביעי) לראשונה ביתן לאומי בתערוכת התעופה והביטחון Dubai Air Show שנערכת, כמובן, בדובאי. במסגרתה לוקחת חלק משלחת גדולה של תעשיות ביטחוניות בישראל בהשתתפות בכירים במערכת הביטחון ומנכ"לי התעשיות הביטחוניות עצמם.
זו לא פחות מהיסטוריה וכבוד גדול לישראל, שמשתתפת באחת מתערוכות התעופה החשובות בעולם. בין התעשיות שמציגות: אלביט מערכות, התעשייה האווירית, רפאל, החברה הממשלתית למערכות הנעה רקטית "תומר", אסטרונאוטיקס, ניר אור ויו-ויז'ן.
אותן תעשיות ישראליות מוכרות וצפויות להרחיב את מכירותיהן עוד יותר, שכן על הפרק מתנהל משא ומתן לעסקות ביטחוניות בשורה של נושאים.
בין שלל האורחים הגיע גם יורש העצר של איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד, שנצפה בביקור היסטורי בביתן הישראלי שבסלון האווירי בדובאי. הוא שוחח עם מנכ"ל רפאל יואב הר אבן, וגם עם המנכ"ל של התעשייה האווירית בועז לוי. בן זאיד גילה עניין רב בלוויני הריגול והתקשורת שמייצרת התעשייה האווירית.
שר הביטחון בני גנץ אמר: "השותפות ההולכת ונבנית בין ישראל לאיחוד האמירויות לאחר הסכמי אברהם היא נכס אסטרטגי. ההשתתפות וההובלה של משרד הביטחון בתערוכה היא עדות להעמקת יחסים חשובים אלו".
ראש סיבט תא"ל (מיל') יאיר קולס הוסיף: "פתיחת ביתן לאומי ישראלי בדובאי מהווה מרכיב חדש והיסטורי במסגרת הידוק היחסים בין ישראל ואיחוד האמירויות. אנחנו שמחים על ההזדמנות להשתתף בתערוכה החשובה ולהציג את היכולות הטכנולוגיות המתקדמות של התעשייה הביטחונית הישראלית". לדבריו, במסגרת התערוכה ייערכו מפגשים רבים וידונו בקידום שיתופי פעולה חדשים.
גם התקשורת הערבית מסקרת את התערוכה ונכתב כי חברות ישראליות השתתפו בה לראשונה בעקבות הנורמליזציה ביחסים הדיפלומטיים בין ישראל ואיחוד האמירויות. צוין כי בין היתר מוצג באירוע מגוון פיתוחים ישראליים ובהם מל"טים ימיים ואוויריים מאוישים ובלתי מאוישים.
מדינות נוספות שלוקחות חלק בתערוכה בדובאי הן, בין השאר, ארצות הברית ורוסיה. יותר מ-100 חברות אמריקניות ובהן תאגיד לוקהיד מרטין וחברת ריית'און יציגו את מוצריהן. בין המנהיגים שהגיעו לתערוכה היה גם נשיא ברזיל ז'איר בולסונארו.