ראש המטה לביטחון לאומי איל חולתא ייפגש היום (שלישי) בבית הלבן עם מקבילו האמריקני, ג'ייק סאליבן. גורם בכיר בממשל בארה"ב אמר לקראת פגישתם כי השניים צפויים לשוחח בעיקר על סוגיית הגרעין האירני ו"ונושאים אזוריים" נוספים כמו הסוגייה הפלסטינית. לדברי אותו גורם, ארה"ב מחויבת לאפיק הדיפלומטי כדי לעצור את תוכנית הגרעין האירנית – אך "אם האפיק הזה לא יצליח, נלך לדרכים אחרות".
"הנושאים שיעלו בפגישה יהיו סוגיות אזוריות, כמובן אירן והשיח בין ביידן לבנט", אמר אותו גורם בכיר בממשל. "אנחנו רוצים להעמיק את ההתייעצויות. מאז שממשל בנט נכנס אנחנו בקשר שבועי ולעיתים יומי, כיצד להתייחס לשורת איומים באזור ובראשם אירן, תמיכתם בטרור ותוכנית הטילים, ונושאים נוספים שאליהם התייחס ראש הממשלה בנט בנאומו באו"ם".
"יש לנו הערכה משותפת לכמה אירן התקדמה בתוכנית הגרעין ואנחנו מחויבים לאפיק הדיפלומטי", הוסיף אותו גורם. "אבל ברור שאם זה לא יעבוד יש עוד אפיקים שנוכל ללכת בהם כדי שלאירן לעולם לא יהיה נשק גרעיני. וכמו שהנשיא אמר - אם האפיק הזה לא יצליח, נלך לדרכים אחרות".
למרות שיתוף הפעולה בין הממשלה בישראל לממשל בארה"ב, אותו גורם לא הסתיר שיש גם חילוקי דעות. "אנחנו מתואמים באיך שאנחנו רואים את הדברים, אך אנחנו לא מסכימים על כל נקודה ויש חילוקי דעות", אמר. לדבריו, בפגישה בין חולתא לסאליבן השניים ידונו גם בתמיכה של ארה"ב בכיפת ברזל, בהסכמי אברהם, חיזוק הקשרים וזיהוי הזדמנויות חדשות, הנושא הפלסטיני ועניין עזה.
שר החוץ האירני חוסיין אמירבדולאהיאן אמר במסיבת עיתונאים שערך בשולי עצרת האו"ם בניו יורק לפני כשבועיים כי אירן תחזור למשא ומתן על חידוש הסכם הגרעין "בקרוב מאוד". דבריו הגיעו לאחר מסר דומה שהשמיע נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בנאומו מול עצרת האו"ם. "אנחנו מוכנים לעבוד עם כל מדינה שתחתור להסכמות בדרכי שלום", אמר ביידן כשהוא מתייחס הן לסין והן לאירן. "ארצות הברית מחויבת למנוע מאירן נשק גרעיני".
המעצמות קיימו עד כה בווינה שישה סבבים של שיחות עקיפות בין ארה"ב ואירן כדי לנסות ולברר כיצד שני הצדדים יכולים לחזור ולעמוד בתנאי הסכם הגרעין, ממנו פרש ב-2018 נשיא ארה"ב הקודם דונלד טראמפ. השיחות הופסקו ביוני האחרון, בהמתנה לבחירת ממשלה חדשה בטהרן.