רחפנים אפשר למצוא היום בכל מקום: ניתן לרכוש אותם באינטרנט ולהזמינם הביתה לצורכי פנאי ושעשוע, אבל אנחנו גם פוגשים אותם בגבולות הארץ - בלבנון, בסוריה וגם בגבול רצועת עזה. גם בצבא משתמשים בהם, עם התאמות למשימות ייחודיות ומאתגרות.
הכול קורה במעבדה הטכנולוגית של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה"ל - מעבדת הרחפנים ב.מ הגנת הגבולות של מש"א 7,000, שבה מרכיבים את הכלים, מטמיעים אותם בדרג הלוחם, מתחזקים את הכלים - ולמעשה דואגים שהכול יעבוד לפי התוכניות.
עולם הרחפנים מתפתח בקצב מהיר. הממצאים זמינים, נגישים וזולים, וכל אחד יכול לרכוש אותם בחנויות או באינטרנט. בצבא משתמשים בהם גם עבור ייעודים אחרים. דוגמה לכך היא רחפנים שיודעים לסייע לכוחות בשטח – באמצעות יכולתם לשאת ציוד לוגיסטי או אפילו מנות דם. יש גם רחפנים שמשמשים לתצפיות, חוזי וגילוי.
בצה"ל יודעים היום לפתח בהצלחה רחפן שמותאם לצורך המבצעי הנדרש בתוך 3 ימים עד שבועיים. "יש לנו 4 מדפסות שיכולות להדפיס עשרות רחפנים בשבוע - תלוי במורכבות שלהם", אומר אזרח עובד צה"ל שרון ארנהיים, ראש צוות הפיתוח במעבדה, שמצביע על עמדת הדפסה ייחודית של מתקן לרימון הלם. "מה שמודפס היום - יכול לעבוד בשטח כבר מחר בבוקר", סיפר.
"אנחנו בעצם תופרים חליפה כדי שתתאים לצורך המבצעי", מתאר רס"ן יוסי בראל, מפקד המעבדה, את תהליך הפיתוח וההטמעה. "מוצר, ברגע שהוא מפותח פה ואחרי שאנחנו עושים עליו ניסויים והוא מקבל את האישורים המתאימים, יורד לשטח ביחד עם האנשים שלנו. מבוצעת הטמעה ביחד עם הדרג הלוחם - וכל 'רג'קט' שעולה על ידי הדרג הלוחם, מתוקן".