כלי תקשורת בטורקיה חשפו הבוקר (שני) את תמונותיהם של 15 העצורים בחשד לריגול לטובת ישראל במדינה. לפי הדיווח בעיתון "סבאח" שאף חשף את הפרשה לראשונה, כל "סוכני המוסד" שנתפסו הם ממוצא ערבי. עוד דווח כי רשת הריגול כללה 15 סוכנים שחולקו ל-5 תאים נפרדים במהלך פעילותם. בנוסף לכך, פורסמו פרטים של חלק מהחשודים, כמו שמות, מיקומים, מפעילים ותפקידים ברשת הריגול.
עוד נמסר בדיווח כי מי שהיה מפקד הרשת במדינה, שנודע בראשי התיבות M.A.S, היה סטודנט לרפואה בעיר קוניה שבדרום-מרכז המדינה. הוא היה בקשר רק גם בכירים שלא שהו בתוך המדינה. בכיר נוסף ברשת הריגול, שנודע בראשי התיבות E.U, שימש כשליח בהעברת תשלומים ומידע בין קבוצות הסוכנים השונות, שהיו פזורות ברחבי המדינה.
בכיר נוסף, שנודע כ-A.Z, יצר קשר עם M.A.S פנים אל פנים וברשת האינטרנט, והעביר הנחיות לשליח E.U וגם לסוכנים אחרים. לפי החקירה, אותו אדם הציג את עצמו בפני הסוכנים בשישה שמות שונים. לפי פרסומים קודמים בתקשורת הטורקית, העצורים ריגלו אחר מתנגדים לישראל במדינה, אזרחי טורקיה וזרים. הם נעצרו ב-7 באוקטובר בתום מבצע סודי של המודיעין הטורקי (MIT), שנערך במשך שנה.
על פי הדיווח, אנשי המודיעין הטורקי עקבו אחרי פעילי המוסד, כולם ממוצא ערבי וחלקם אף בעלי אזרחות טורקית וגילו כי הסוכנים העבירו אינפורמציה חשובה מאוד לצד הישראלי. לפי החשיפה המקורית, אחת מקבוצות הפעילים נפגשה בחו"ל עם קציני השטח של המוסד. בפגישות האלה התקבלו מידע ומסמכים החשובים למדינת ישראל. עוד עולה כי הסוכנים העבירו מידע פרטי על סטודנטים, חלקם אזרחי טורקי וחלקם זרים, למוסד בתמורה לכסף.
העיתון הטורקי חשף גם את שיטת העברת הכספים שבוצעה בין הפעילים שנתפסו למוסד, לפיה נעשה שימוש בביטקוין לתשלום, חנויות תכשיטים ושווקים שיכולים לבצע העברות כספים לחו"ל. לפי המודיעין הטורקי, הסוכנים קיימו פגישות פנים אל פנים עם גורמי המוסד בחו"ל. בפגישות אלו הועברו הנחיות לפעילים, והם התקיימו במדינות זרות כדי להקשות על המעקב אחריהם.