כשבוע לאחר שהכריז על 6 ארגוני טרור של "החזית העממית לשחרור פלסטין" ביהודה ושומרון - שר הביטחון בני גנץ סופג אש ממועצת זכויות האדם של האו"ם. הנציבה העליונה של האו"ם לזכויות אדם, מישל בצ'לט גינתה בתוקף את ההכרזה של ישראל וטענה היום (שלישי) כי מדובר ב"מתקפה בלתי מוצדקת על החברה האזרחית הפלסטינית".

"החלטתה של ישראל להכריז על 6 ארגוני חברה אזרחית פלסטינית כ'ארגוני טרור' היא מתקפה על מגיני זכויות אדם ועל חירות ההתאגדות, חירות הדעה והביטוי ועל הזכות להשתתפות ציבורית", הוסיפה בצ'לט. "הארגונים הנוגעים בדבר מהווים חלק מקבוצת ארגוני זכויות האדם והארגונים ההומניטריים המיהמנים ביותר בשטח הפלסטיני הכבוש ובמשך עשרות שנים עבדו בשיתוף פעולה הדוק עם האו"ם. יש לבטל את ההחלטה לאלתר". 

כוננות ספיגה בירושלים. מועצת זכויות האדם (צילום: רויטרס, חדשות)
דיון במועצת זכויות האדם של האו"ם, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

בלצ'ט טענה כי תביעת זכויות אדם בפני האו"ם או גוף בינלאומי אחר אינה נחשבת למעשה וטרור והדגישה כי והדגישה כי אין להחיל חקיקה נגד טרור על עבודה לגטימית למען זכויות אדם ועבודה הומניטרית. "אסור להשתמש בהוצאת ארגונים מחוץ לחוק במטרה לדכא או לשלול את הזכות לחופש ההתאגדות, או כדי לחסל התנגדות פוליטית", הבהירה. "הרשויות הלאומיות שאחראיות על הוצאת הארגונים מחוץ לחוק חייבות לעמוד בחובות הבינלאומיות של המדינה בהקשר של זכויות האדם במלואן, לרבות על ידי כיבוד העקרונות של וודאות משפטית, מידתיות, שוויון ואי-אפליה".

על טענתה של ישראל כי הארגונים הם זרוע של החזית העממית לשחרור פלסטין, השיבה: "לא הוצגו ראיות התומכות בהאשמות אלו ולא הוצג מידע לגבי סוג "פעילות הטרור של ארגון החזית העממית" הנטענת. כמו כן, לא נערך כל הליך פומבי לביסוס ההאשמות".

 

הנציבה העליונה המשיכה במתקפתה וטענה כי ההתפתחויות האחרונות מדגישות עד כמה חוק המאבק בטרור בישראל בעייתי: "ההכרזות נגד 6 הארגונים ב-19 באוקטובר הן האחרונות בסדרה ארוכת שנים של פעולות שנועדו לערער ולהגביל מגיני זכויות אדם וארגוני חברה אזרחית הפועלים למען זכויות האדם של הפלסטינים, כולל שימוש בתקנות צבאיות כדי להכריז על קבוצות כבלתי חוקיות".