ראש הממשלה נפתלי בנט הודיע היום (שני) בנאומו בכנסת שבחודש שעבר יצאו אנשי המוסד למבצע "רחב ממדים ונועז" לבירור מידע חדש על מקום הימצאו של נווט חיל האוויר הנעדר, רון ארד. "עשינו עוד מאמץ בדרך להבנה מה עלה בגורלו של רון", סיפר רה"מ. מקורבים למשפחת ארד מסרו שהם עודכנו על פעילות המוסד: "ממשיכים לקוות שאולי יום אחד נדע על מה שעלה בגורלו של רון".
לאחר שהתייחס תחילה לעניינים פוליטיים פנימיים, עבר בנט לדבר על אותו מבצע. "בחודש שעבר יצאו נשות ואנשי המוסד למבצע שתכליתו לאתר מידע חדש על גורלו ומקום הימצאו של רון ארד", חשף. "זה היה מצבע רחב ממדים ונועז, זה כל מה שאפשר לומר כרגע. עשינו עוד מאמץ בדרך להבנה מה עלה בגורלו של רון".
ארד נפל בשבי בשנת 1986 וגורלו אומנם לא ידוע, אך לאורך השנים התגלה מידע על אודותיו:
- ב-16 באוקטובר 1986 ארד טס בלבנון כנווט במטוס פנטום לתקיפת מחבלים בצידון. לאחר ששני אנשי הצוות נאלצו לנטוש את המטוס, ארד נפל בשבי ארגון "אמל" השיעי.
- ב-27 בספטמבר 1987 נשלח המכתב השלישי והאחרון מרון ארד, ולאחר מכן נותק עימו הקשר. במהלך 1988 הועבר ארד, ככל הנראה, מארגון "אמל" לארגון שיעי אחר.
- במאי 1988 נעלמו עקבותיו של ארד.
- ספטמבר 2006 - קטעים בהם נצפה ארד מדבר מתוך השבי שודרו כחלק מסרט לבנוני שצולם ככל הנראה משנת 1988.
- אוקטובר 2007 - היומן שכתב ארד בשבי מגיע לישראל במסגרת חילופי שבויים עם חיזבאללה.
- יולי 2008 - שתי תמונות של רון ארד ויומן מהשנתיים הראשונות לשבי הועברו לישראל בעסקת חילופי שבויים.
"אני רוצה להודות ללוחמי המוסד בשמי ובשם תמי ויובל ארד, שעימם שוחחתי על המסירות, המחויבות ועל אחוות הלוחמים גם אחרי כל כך הרבה שנים", המשיך בנט, שהודה גם לצה"ל ולשב"כ על תפקידם באותו מבצע ובכלל: "אנחנו צריכים להתגאות ברצון הטוב ובשיתוף הפעולה. פדיון שבויים הפך לאחד מערכיה המקודשים של מדינת ישראל, מסוג הדברים שנראים משונים למי שמתבונן עלינו מבחוץ - אבל זה מה שמגדיר ומייחד אותנו. נמשיך לפעול להשבת בנינו הביתה מכל מקום שבו הם נמצאים".
מקורבים למשפחת ארד שמעו את הדברים ומסרו: "עודכנו על הפעולות של המוסד. אנחנו לא יודעים לומר אם זה מקדם אותנו למקום מסוים, אבל אנחנו ממשיכים לקוות שאולי יום אחד נדע על מה שעלה בגורלו של רון".