צה"ל תקף בעזה, האם ישראל בדרך למבצע נוסף ברצועה בקרוב? על רקע ההסלמה בגזרת הדרום בימים האחרונים - ששיאה הוא התקרית בה לוחם מג"ב בראל חדריה שמואלי נפצע אנושות מירי של מתפרע פלסטיני סמוך לגדר הגבול - במערכת הביטחון מעריכים אמש (שני) שישראל וחמאס מצויות על מסלול התנגשות, זאת למרות ואולי אף בגלל מתווה העברת הכסף הקטרי לרצועה עליו הוכרז בשבוע שעבר. סמוך לשעה 23:30, מטוסי חיל האוויר תקפו ברצועת עזה בתגובה על שיגור בלוני התבערה לאורך היום.
מדובר צה"ל נמסר כי מטוסי קרב תקפו אתר לייצור אמצעי לחימה של חמאס בחאן-יונס, פיר מנהרת טרור בג'באליה, ועמדת שיגור רקטות תת-קרקעית בלבד אוכלוסייה אזרחית בשג'אעיה בתגובה להפרחת בלוני התבערה. במהלך תקיפת חיל האוויר בוצע ירי מקלעים מעזה לשטח ישראל, ובתגובה לכך תקף צה"ל פיר מנהרה נוסף בחאן-יונס.
שיגורי הבלונים לעבר עוטף עזה שהתחדשו אתמול גרמו לשריפות - ובכוונת חמאס לחדש גם את 'צעדות השיבה' ביום רביעי הקרוב. במערכת הביטחון מעריכים שחמאס סבור שהוא יכול לנקוט בפעולות כמו שיגור בלונים וקיום מחאות אלימות על הגדר מבלי שישראל תגיב באופן משמעותי, ושהוא יכול "להרים ראש" ולשמור על המצב "מתחת לרף המלחמה".
אלא שככל שחמאס הולך ומעלה את הרף - חודשים בודדים לאחר שהסתיים מבצע "שומר החומות" - גם ישראל ככל הנראה תיאלץ לעשות זאת, אלא שישראל עדיין נוקטת בזהירות עקב פגישותיו הצפויות של ראש הממשלה בנט עם נשיא ארה"ב ביידן ונשיא מצרים א-סיסי בימים הקרובים. עם זאת, זהירות אין פירושה שלא תהיה תגובה, ודאי נוכח העובדה שהמציאות בעזה שבה ומשתנה בימים אלה וישראל לא תוכל לעמוד מנגד.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ רם בן ברק, התראיין הבוקר ל-103FM והתייחס למדיניות הממשלה מול חמאס: "משנים את המשוואה, כלכלית וביטחונית, ונגיב גם על כל בלון. אי אפשר יהיה לסבול את הבלונים והירי לאורך זמן. החמאס מבין שקשה לו מאוד ליהנות מהכסף שנכנס לעזה במתכונת החדשה, זה הולך למי שצריך על פי המתווה שנקבע".
בחמאס לא מרוצים מהמתווה להעברת הכסף - ומחממים את הגזרה
במערכת הביטחון נמצאים בימים אלה בדילמה: מצד אחד יש רצון לשמר את ההסדר החדש להעברת הכסף הקטרי לרצועה ומעדיפים להימנע מאפשרות של הסלמה. מצד שני, יש הבנה בישראל כי מנהיג חמאס בעזה, יחיא סנוואר, דוחף יותר ויותר לעימות - ובהתאם לכך מתחזקת ההערכה כי אנו מתקרבים לעימות משמעותי נוסף ברצועה. בשלב זה רוצים בישראל לבחור את העיתוי לכך באופן אקטיבי, כך שיעילות הפעולה תהיה גבוהה יותר.
בשבוע שעבר התקבל המתווה החדש להעברת הכסף הקטרי לרצועה - אולם בשינוי מזה שהיה נהוג בעבר. על פי המתווה החדש הכסף צפוי לחזור לרצועת עזה, אבל לא במזומן. במצב זה צפוי חמאס לאבד את השליטה על העברת הכסף - ובאופן טבעי הוא אינו מרוצה מכך. בשל כך, בישראל מעריכים שבחמאס מעוניינים להביא להסלמה, אך להימנע מהידרדרות העימות למלחמה כוללת.