שנה לאחר תביעת הענק בשם משפחות שלושת הנערים, נפתלי פרנקל, גיל-עד שער ואייל יפרח ז"ל על סך 520 מיליון שקלים כנגד החמאס, בגין חטיפת הנערים ורציחתם, פסק בית המשפט המחוזי בירושלים פיצוי בגובה 38 מיליון שקלים לקורבנות החטיפה והפיגוע.
שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אילן סלע, נתן פסק דין במעמד צד אחד בהיעדר הגנה מצד הנתבעים, וציין כי גובה פיצויי העונשין מסתמך על פסק דין של בית המשפט העליון שהפחית משמעותית את סכומי הפיצויים בתביעות טרור.
משפחות הקורבנות הודיעו כי יערערו על פסק הדין לבית המשפט העליון. בארגון "שורת הדין" שהגישו את התביעה בשם המשפחות הסבירו כי הביקורת נובעת ממטרת התביעה - לעצור את הזרמת הכספים שמעבירה הרשות הפלסטינית מתקציבה לחמאס, שלפי ההערכות עומד על בין 50 מיליון דולר ל-100 מיליון דולר מדי חודש. מאחר וכספים אלו מועברים לזרועותיו השונים של ארגון החמאס ובין היתר, הזרוע הצבאית, ניתן לעקל אותם במסגרת פסק הדין כנגד החמאס.
בתביעה נכתב כי ארגון החמאס נתבע בהיותו זה שתכנן וביצע את הפיגוע נגד נפתלי פרנקל, גיל-עד שער ואייל יפרח ז"ל. בתביעה נכללים גם מבצעי הפיגוע, עמר אבו אל עיישה ומרוואן קוואסמה. "ראש חוליית המחבלים בפיגוע, חוסאם קוואסמה, הודה בחקירתו כי היה המוח מאחורי החטיפה והרצח, ואף השיג מימון לפיגוע מהחמאס. הוא רכש את כלי נשק לצורך הפיגוע והעבירם למרואן קוואסמה, מחבל נוסף בחוליה, וכן רכש עבורם רכב לביצוע הפעולה", נכתב בכתב התביעה.
נשיאת ארגון שורת הדין, עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר: "לא ייתכן כי בית המשפט הישראלי יחוס על ארגון הטרור אשר מימן, תכנן וביצע את הפיגוע הנורא שנחקק בלב האומה כולה. פסיקת מתן עשירית מסכום תביעת הפיצויים, תפגע אנושות בהרתעה הישראלית ובאמצעים למיגור הטרור בדרכים כלכליות. אני סבורה כי יש לעגן בחקיקה את גובה מתן פיצויי עונשין לקורבנות הטרור אשר יקבלו את הסכום המגיע להם ובכך ייאלצו את ארגוני הטרור לחשוב פעמיים לפני ולשלם על מעשיהם".