עתירת משקל ובעלת חומר נפץ גדול: מאז תחילת מבצע "שומר החומות", נראה שהחמאס והג'יהאד האיסלאמי שיפרו את היכולות הצבאיות שלהם, מהגדלת טווחי הרקטות ועד שימוש מרובה בכלים בלתי מאויישים. נשק נוסף שהוצג ועדיין לא נעשה בו שימוש הוא הרע"ם (רקטה עתירת משקל). "בעצם שימוש במנוע רקטי כלשהוא שעליו מחברים חבית גדולה של חומר נפץ ואולי גם רסס מתכתי", הסביר טל ענבר, מומחה בנושאי מדיניות תעופה, חלל וטילאות.
כתבות נוספות ב-N12:
מטחי רקטות לעבר אשדוד, אשקלון והשפלה
רקטות שוגרו מלבנון וצה"ל הגיב בירי
התרגיל של צה"ל: הפצצת מנהרות המחבלים
"ראשית, אנחנו רואים שימוש רב במספר גדול של רקטות שמתוזמנות היטב של הצד השני, מה שיכול להקשות על המערכות של מדינת ישראל", הסביר ענבר את השיפור ביכולות שעשו ארגוני הטרור ברצועה. "אנחנו רואים גם גידול בטווח הרקטות, גם גידול מסוים במשקל הראש הקרבי שלהם. ראינו רקטה מאוד כבדה עם ראש קרב של מאות קילוגרמים, אבל ככל הנראה לא ראינו בה שימוש עד עכשיו, אבל הדבר הזה בהחלט קיים. ראינו גם שימוש בכלי טייס בלתי מאויישים".
ענבר מסביר שעל אף המצור הטכנולוגי שמוטל על רצועת עזה, אי אפשר למנוע מארגוני הטרור להתקדם. "יש גבול על מצור טכנולוגי שאתה יכול להטיל, לא רק על ארגון טרור אלא גם על מדינה", אמר והסביר: "נסראללה עצמו ואיסמעיל הנייה דיברו על כך שיש תמיכה אירנית בידע, בכסף ואפילו בציוד. צריך לזכור, אולי היום קצת פחות בגלל הסיכולים, אבל יש אנשים בעלי השכלה הנדסית וטכנולוגית בחמאס ובג'יהאד".
אחד הדברים שהציגו ארגון הטרור ועדיין לא נעשה בו שימוש היא הרע"ם (רקטה עתירת משקל). "זה בעצם שימוש במנוע רקטי כלשהוא שלקוח מרקטה מוכנה, דוגמת גראד, שעליו מחברים חבית גדולה של חומר נפץ ואולי גם רסס מתכתי", תיאר ענבר והוסיף: "אנחנו רואים שימוש בכלים האלה כבר הרבה מאוד שנים, בסוריה ובעיראק במיליציות שונות. זה נשק מאולתר, מן מרגמה רקטית. כשמשהו כזה נופל על בניין הנזק יכול להיות ניכר, למרבה המזל הטווחים של המערכות האלה קצרים ביותר".
על השימוש הרב של חמאס בכלים בלתי מאויישים הוסיף: "בהחלט יש עניין רב לחמאס להשתמש בכלים כאלה כדי גם לאתגר חלק ממערכות ההגנה וגם לנסות לחמוק תחת מטח רקטות כזה או אחר, עד כה זה לא צלח. צריך לזכור שהם כלים יחסית איטיים ובעלי חומר נפץ מאוד קטן, אז הוא כן מהווה איום אבל איום קטן, שעד היום טופל בהצלחה".