בעזה חוששים מהמודיעין הישראלי: חמאס מנסה למנוע מישראל נגישות למידע פנים עזתי שיכול לעזור להם לבנות מחדש את בנק המטרות לקראת סבב הלחימה הבא. הסוכנות לביטחון פנים בעזה הזהירה היום (שבת) את תושבי הרצועה מפני הפצת מידע שעשוי לשמש את "כוחות הכיבוש".
סיקור מבצע "שומר החומות" ב-N12:
- סיכום המבצע: צה"ל השמיד מעל 100 ק"מ של מנהרות תת-קרקעיות
- עד הסבב הבא: ההצלחות והכישלונות של ישראל במבצע - ומה השיג חמאס?
- הרגעים מאחורי הקלעים של סיקור מבצע "שומר החומות"
בהודעה מטעם הסוכנות נמסר כי שירותי הביטחון והמודיעין של הכיבוש מנסים להגביר כעת את מאמציהם המודיעיניים לאסוף מידע על פעולות התנגדות ותנועות הפעילים במסגרת עדכון בנק היעדם שלה. "אנו מזהירים אזרחים מפני מסירת מידע לקבוצות חשודות לעמותות או למוסדות סיוע", קראו לתושבים.
בחמאס חוששים מפני האזנות ומעקבים מצד ישראל, ולכן מזהירים את העזתים שלא להפיץ מידע, בשיחות טלפון או ברשתות חברתיות, בנוגע למה שהתרחש ברצועה במהלך המבצע - ובמיוחד להיזהר שלא להעביר מידע על מקומות ואתרים שהופצצו על ידי חיל האוויר.
מפקד המשטרה הפלסטינית, מחמוד סלאח, ערך סיור לעיתונאים בין המבנים שהופגזו על ידי צה"ל. הוא הדגיש כי למרות הפגיעות הקשות שספגו, המשטרה נותרה חזקה, תמשיך לספק שירות לתושבים ותבנה מחדש את מה שהכיבוש השמיד.
"הכיבוש ניסה לשבור אותנו ואת ביטחונו באמצעות תוקפנות ברברית שהשפיעה על כל המוסדות האזרחיים, הביטחוניים והמשטרתיים - ובאמצעות הרג של חפים מפשע", אמר מפקד המשטרה. לדבריו, מחלקת ההנדסה של המשטרה הצליחה לנטרל יותר מ- 295 רקטות ופגזים של כוחות הכיבוש שנפלו על בתי אזרחים. כמו כן, הוא סיפר כי במהלך המבצע טופלו יותר מ-12 אלף קריאות מצוקה של אזרחים.
בתוך כך, המשרד לתיאום עניינים הומניטריים של האו"ם (OCHA) קרא בסוף השבוע לרשויות הישראליות והפלסטיניות לפתוח בחקירת חשדות להפרות של המשפט ההומניטרי הבין-לאומי במהלך מבצע "שומר החומות". בנוסף, המשרד קורא לאפשר הגשת סיוע הומניטרי ללא הפרעה.
לפי האו"ם, כ-17 אלף יחידות דיור ומסחר בעזה נהרסו או נפגעו, וכ-800 אלף עזתים סובלים ממחסור במים נקיים. רבים נותקו מרשת החשמל, ועובדי חברת החשמל הישראלית הודיעו כי לא יתקנו את הנזק עד שלא יוחזרו השבויים והנעדרים. על פי נתוני משרד הבריאות בעזה, 248 פלסטינים נהרגו במהלך מבצע "שומר החומות", מתוכם 66 ילדים.