ההסלמה בדרום: הדרג המדיני החליט לדחות בסוף השבוע הצעה לפעולה צבאית נרחבת כנגד חמאס – כך נודע היום (ראשון) ל-N12. התגובה המדוברת כללה גביית מחיר משמעותי מהחמאס והגיעה יחד עם המלצה ברורה שלא לעבור על אירועי הירי לסדר היום, תוך הערכה כי פעולה שכזו תגרור כמה ימי לחימה. אך, כאמור, הדרג המדיני החליט לדחות את ההצעה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בדיון מקדים שקיימו בכירי מערכת הביטחון אצל הרמטכ"ל כוכבי התגבשה הצעה לפגיעה מאוד משמעותית בתנועה, שתשפיע על חמאס לא רק בהיבט הירי לדרום אלא גם תסייע בקידום המוטיבציה להסדרה ולנושאים נוספים שניצבים על הפרק ותקועים בתקופה זו. בכירי הצבא סברו כי לנוכח היקף הירי הנרחב, אי אפשר לעבור עליו בהבלגה או בשתיקה, וכי יש להבהיר לחמאס שאם יגיב ויתערב כאשר יש התחממות בירושלים – הדבר יגבה ממנו מחירים כבדים.
כבר יותר משנה שישראל משנה את מדיניות תגובתה לירי מהרצועה ובוחרת שלא להגיב באופן מיידי לכל שיגור. בתקופה האחרונה בישראל נוטים לאגד כמה הפרות ואירועי ירי כאשראי לתקיפה נרחבת יותר, שפוגעת בעוצמה רבה יותר בצד השני. בדרך זו, שואפים להחזיר את השליטה בעימות לידי ישראל, ולא להיגרר אחרי ניהול חמאס את הקונפליקט, בדגש על הזמן ועל איכות התגובות.
כמו כן, ייתכן שקדמו להחלטת הדרג המדיני גם התפתחויות בצד העזתי: כבר ביום שישי לפנות בוקר העביר החמאס מסר באמצעות המתווך המצרי לפיו לא הייתה לו ברירה להידרדר לעימות, וכי הוא נגרר אחר הארגונים הסוררים ברצועה, דוגמת הג'יהאד האסלאמי ומיליציות נוספות. בהודעת חמאס נטען כי מבחינתו היה ירי שהסתיים, וכי אין כוונה להסלמה. ישראל העבירה מסר חוזר לפיו היא רואה את חמאס כריבון ברצועה ועל כן עליו לשלוט בשטח.
החל משישי בשעות הלילה נורו מהרצועה עשרות רקטות ופצמ"רים לעבר עוטף עזה, מהן שלוש נפלו בשטחי המועצות האזוריות שער הנגב ואשכול מבלי לגרום לנפגעים, ארבע יורטו בידי מערכת כיפת ברזל, והיתר נפלו בשטחים פתוחים. כמו כן, נערכו הפגנות במרחק של 200 מטרים מהגדר ובצה"ל הפעילו אמצעים לפיזורן.
מצה"ל נמסר כי בתגובה לירי תקפו טנקים, מטוסי קרב וכלי טיס תשתיות תת-קרקעיות ומשגרי ירי תלול מסלול של חמאס. במקביל, צה"ל סגר את המרחב הימי וירה לעבר סירות פלסטיניות.