43 חללים נוספו בשנה האחרונה למניין הנופלים במערכות ישראל, כך פרסם היום (שישי) משרד הביטחון. מספרם של חללי מערכות ישראל משנת 1860 ועד היום הוא 23,928. כמו כן, 69 נכי כוחות הביטחון שנפטרו השנה כתוצאה מנכותם הוכרו כחללים. לאחר שבשנה שעברה נמנע מהמשפחות השכולות לבקר את בתי העלמין בשל מגבולות הקורונה, השנה הן יוכלו לפקוד את קברי יקיריהם ביום הזיכרון (יום רביעי, 14.4).
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הציבור הרחב לא יורשה לפקוד את בתי העלמין ביום הזיכרון, והכניסה תותר למשפחות השכולות ולחיילי צה"ל בלבד. כבכל שנה לפני פרוץ הקורונה, חיילי צה"ל יפקדו את כלל קברי הנופלים. עבור כלל הציבור הכינו במשרד הביטחון מתווה "שבוע זיכרון", ובמשרד קוראים לציבור לפקוד את קברי הנופלים מהיום ועד ערב יום הזיכרון.
טקסי ערב יום הזיכרון ייערכו כבכל שנה בנוכחות קהל, אולם יתקיימו בהתאם להנחיות משרד הבריאות. ניתן יהיה להדליק נר וירטואלי באתר "יזכור" של משרד הביטחון. שר הביטחון בני גנץ קרא לציבור לשתף פעולה עם ההגבלות ומסר כי "בשנה שעברה בתי הקברות היו סגורים והשנה אנחנו פותחים אותם למשפחות. אני מבקש מכולם לכבד את זכר הנופלים ולהדליק את הנר מהבית".
ביום שלישי בשעה 20:00 תישמע צפירת זיכרון באורך דקה, שתציין את פתיחתו של יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. מיד לאחר הצפירה יחלו עצרות הזיכרון ברחבי הארץ. הטקס המרכזי יתקיים ברחבת הכותל בירושלים.
למוחרת, יום רביעי, בשעה 11:00 בבוקר תישמע צפירה נוספת, ולאחריה יתחילו טקסי הזיכרון הממלכתיים ב-52 בתי העלמין הצבאיים ברחבי הארץ ובאתרי ההנצחה. הטקס המרכזי יתקיים בהיכל הזיכרון הממלכתי בהר הרצל בירושלים. מיד לאחר הצפירה, ב-11:02, יחלוף מעל ההיכל מטס מיוחד של מטוסי קרב במבנה חסר.
ספירת מניין החללים מתחילה בשנת 1860 מכוון שבשנה זו יצאו המתיישבים היהודים אל מחוץ לחומות ירושלים. הספירה כוללת את חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ובתוכם חללי צה"ל, המשטרה, השב"כ, המוסד, שירות בתי הסוהר, המחתרות, הבריגדה היהודית, ונכי כוחות הביטחון שמתו בגלל נכותם.
סמ"ר עמית בן יגאל ז"ל הוא החלל היחיד שנהרג בפעילות מבצעית השנה. בן יגאל, בן 21 בנופלו, לוחם בסיירת גולני, נהרג במהלך פעילות מבצעית לאחר שאבן הושלכה לעברו ופגעה בראשו בכפר יעבד שבסמוך לג'נין.