אם הכנסת לא תאשר הלילה או מחר - אות המערכה ללוחמים בלבנון לא יוענק: הכנסת תפסיק מחר (רביעי) את פעילותה עד אחרי הבחירות והצעת החוק הקוראת להעניק את אות המערכה לחיילי צה"ל וצד"ל, שלחמו בלבנון מספטמבר 1982 ועד הנסיגה בשנת 2000 תקועה בוועדת הכספים. האישור בוועדה נדרש כדי לחוקק סופית את החוק - בהמשך להחלטת הממשלה בתחילת החודש.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מי שעומד מאחורי תקיעת החוק בוועדה הוא ח"כ ינון אזולאי מש"ס. העילה של אזולאי היא החלטת משרד הביטחון להשהות את ההתקשרות עם "מאפיה מרחבית" בקריית שמונה המספקת לחם לצה"ל. זאת למרות שהיום הודיעו במשרד על ההחלטה לחדש את ההתקשרות בסוף חודש אפריל.
בעקבות העיכוב בהעברת החוק, מופעלים לחצים גדולים מאחורי הקלעים כדי לפתור את המשבר הפוליטי - וזאת מאחר שמדובר באות עם אמירה ערכית. בתוך כך, יש דאגה כי אם החוק לא יעבור בפרק הזמן הנתון, הדבר עלול להתמסמס ולבוא על גבם של אלו שלחמו בלבנון.
הרמטכ"ל אביב כוכבי בירך על החלטת הממשלה בתחילת החודש להעניק את האות המערכה למי ששירת בלבנון מתקופת מלחמת לבנון הראשונה ועד הנסיגה בשנת 2000 - כולל לוחמי צד"ל ואמר: "זו סגירת מעכל ערכית חשובה מול אלפי לוחמים, שבמשך שנים רבות פעלו בחירוף נפש להגנה על יישובי הצפון". מדובר בתקופה שהוגדרה בין התאריכים 30 בספטמבר 1982 ל-24 במאי 2000.
ההצעה להעניק אות מערכה למשרתים בתקופת לבנון הומלצה על ידי ועדה ציבורית שהוקמה לבחינת הנושא בחודש יולי האחרון. בראשות הוועדה עמד הרמטכ"ל לשעבר שאול מופז. שר הביטחון גנץ קיבל את המלצות הוועדה בחודש נובמבר 2020 וכאמור, בתחילת החודש אישרה הממשלה את ההצעה.
מכיוון שהחוק הקיים מאפשר לשר הביטחון להעניק עיטורים רק לחיילי צה"ל, נדרשת חקיקה כדי להעניק את האות גם לאנשי צד"ל. השרים אישרו את התיקון הדרוש לחוק, והשלב האחרון שנותר הוא אישורו במליאה.