הטרדות מיניות במלונית הקורונה בירושלים: חיילות שהועברו ממתקן ההחלמה הצבאי לחיילים באשקלון למלון גולד בירושלים פנו ל-N12 בתלונה על הזנחה מצד הצבא ועל היעדר טיפול באווירה המטרידה ששוררת במקום, לטענתן. "אנחנו מרגישות בסכנה ובמצוקה, חוששות לעצמינו ולפרטיות שלנו", כתבו החיילות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עקב העלייה בתחלואה בצה"ל, מתקן ההחלמה הצבאי לחיילים באשקלון התמלא עד אפס מקום, והוחלט להעביר כ-70 חיילות להחלמה במלון גולד בירושלים. בבקשה שהגיעה ל-N12 כתבו הבנות: "תעזרו לנו - אמרו לנו שהתנאים במלונית בירושלים יהיו אותם התנאים ושיהיה לנו מענה מהצבא וטיפול רפואי תמידי. הגענו למקום שנמצאים בו אזרחים בכל הגילים, רובם גברים. מהרגע שהגענו אנחנו סופגות הערות מיניות ופוגעניות, גם פיזית וגם מילולית. אנחנו מפחדות לעלות ולרדת במעלית וללכת לחדר אוכל ביחידים ואנחנו מרגישות לא מוגנות במתקן הזה".
"גברים מבוגרים מעשנים סמים ואף מציעים לנו, החיילות", כתבה אחת השוהות במקום. "הם שתויים, וזורקים הערות שלא משתמעות לשתי פנים כגון: 'את תהני היום בלילה..', 'יהיה לך כיף פה'.. באחד המקרים אחד מהמאוכסנים במלון נגע באחת החיילות. אנחנו נמצאות במצב של פחד תמידי ומחפשות מענה בכל צורה אפשרית. התחושה היא שמתנערים מאיתנו".
הבנות טוענות כי הצבתן במלון גולד האזרחי מהווה עבירה על החוק הצה"לי באופן שפוגע, לכאורה, בפקודת השילוב הראוי. "כאשר פנינו לרנ"ג האחראי עלינו לגבי ההטרדות המיניות הוא החליט להתעלם, וזאת לאחר שאמר לנו שאם קורה משהו הוא יגיע בעצמו כדי לטפל בעניין", כתבה אחת הבנות שהועברו. "אחת החיילות עקב הלחץ המוגבר וחוסר המענה קיבלה התקף חרדה קשה ופינו אותה מהמתקן. אנחנו חוששות ומפוחדות ואנחנו לא מקבלות עזרה".
"כשאמרנו שאנחנו חוששות אמרו לנו שאין להם איך למנוע את זה, אבל במידה ויקרה משהו אז שנתקשר לחמ"ל - שלא נותן לנו מענה ולרוב בכלל לא זמין", כתבה אחת החיילות. "אנחנו פה בלי מפקדים, בלי רס"ר, בלי מענה רפואי. המענה הרפואי היחיד שיש זה מענה טלפוני, ולוקח מלא זמן עד שהם עונים לך לטלפון. כשאמרתי להם שאני רוצה לראות רופא אמרו לי לצלם להם ולשלוח תמונה בוואטסאפ. אלו תנאים לא אנושיים ומחפירים, ואף אחד לא עושה עם זה שום דבר".
חיילת נוספת שיתפה: "קיבלנו חדרים של זוגות, אני נמצאת בחדר קטן וצפוף עם מישהי שאני לא מכירה וצריכה לישון איתה במיטה זוגית. נוסף על כך, המקום היחיד שאפשר לצאת אליו זה המרפסת ששם יש את האזרחים שמאיימים עלינו. מחפיר שזה הגיע למצב הזה, צריכות עזרה ולצאת במיידי מהמתקן הזה ולוודא שמקרה כזה לא יקרה שוב".
תגובת דובר צה"ל: "החיילות שוכנו בקומות נפרדות מהאוכלוסייה האזרחית והושמה אבטחה שתוודא את קיום ההפרדה. בנוסף, נפתחה עבורן מרפסת לנוחיותן בלבד וכלל הארוחות הגיעו במיוחד לקומות שלהן, בכדי למנוע מגע עם יתר יושבי המלון. עם העברתן של החיילות למלון בוצע תדריך מפורט באשר לנהלים החדשים וניתנו להן כלל דרכי הפניה לגורמי המקצוע בכפר המחלימים, אשר ימשיכו לספק להם מענה, גם באמצעות הגעה פיזית, במקרה הצורך. לצוות פיקוד העורף הצטרפו שתי חיילות מהמשטרה הצבאית המלוות אותן בשהייתן, וזאת בנוסף לחמ"ל צבאי הקיים במלון ומאויש 24 שעות".
"לאחר כמה שעות מרגע הצבתן, התקבלו שתי תלונות מצד החיילות השוהות במלון. החיילות התלוננו על הטרדות שבוצעו ע"י כמה אורחים. עם קבלת התלונות חמ"ל פיקוד העורף פתח מיידית בנוהל אירוע חריג והגיעה משטרה למקום בתוך זמן קצר לתחקר את המעורבים".
"צה"ל פועל כדי לפנות בהקדם את החיילות למתקן שהייה למשרתי צה״ל בלבד, וישאף לשמר זאת, בהתאם למצב התחלואה בארץ. נציין כי צה"ל רואה בחומרה אירועים מסוג זה, ולא נאפשר פגיעה מכל סוג במשרתי צה"ל. בריאות המשרתים עומדת תמיד לנגד עינינו, ונעשה כל שיידרש כדי לדאוג להם לתנאים הולמים גם בסביבה האזרחית".