העלייה במספר הנדבקים בקורונה לא פוסחת על צה"ל, שם ערך דובר צה"ל תא"ל הדי זילברמן היום (חמישי) הערכת מצב, בה עידכן על מספר החיילים החולים, היערכות פיקוד העורף וההירתמות שלו לאכיפה וזיהוי חולים בקרב האוכלוסייה וגם הודיע על שיתוף הפעולה עם רמב"ם לחיזוק מערך מחלקות הקורונה הגדל. החמרת התחלואה בתוך הצבא ובכלל האוכלוסייה הוגדרה כמשימה הראשונה בחשיבותה והיא מטופלת בהובלת הצבא כולו כשפיקוד העורף במרכז.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נכון להיום משרתים בצה"ל 1,016 חיילים בשירות חובה וקבע חולים מאומתים לנגיף הקורונה, כולם במצב קל. חלקם נמצאים בכפר המחלימים באשקלון, חלקם כבפר באולגה, והיתר בביתם. מעבר לכך ישנם כ-13,500 מבודדים. בעקבות העלייה בתחלואה באוכלוסייה הכללית הונהגה החמרה והידוקם. כעת קיים עוצר יציאות של עד חודש ללוחמים וחיילים בהכשרות. כמו כן דיווח תא"ל זילברמן כי הם מתחילים קמפיין פנימי בתוך צה"ל עם חיילים שהפרו הנחיות והשפיעו על היחידות שלהם.
המעבדה הצה"לית לבדיקות קורונה עומדת על קצב של 1,000 בדיקות ביום ובצה"ל מעריכים כי ימשיכו בקצב זה לתקופ קרובהו. עוד הודיע דובר צה"ל כי בימים הקרובים יקלט במעבדה רובוט נוסף שיגדיל את תפוקת הבדיקות.
בכל הנוגע לבדיקות אפידימיאולוגיות הסביר כי במפקדת "אלון" עומדים היום על 1,700 חוקרים בכל המדינה וכי הם צפויים עד אמצע נובמבר לעלות ל-2,800 חוקרים, אז תגיע המפקדה לשיא עבודתה. עוד הוא אמר כי בימים האחרונים הוקמה יחידה נוספת מתוך חיל החינוך שתעסוק בחקירות, והיא החלה בהכשרת כוחותיה.
צה"ל הולך להקים בשיתוף משרד הבריאות ורמב"ם שתי מחלקות קורונה לטיפול באזרחים, כחלק מבית החולים התת קרקעי שהחל לעבוד השבוע במוסד. המחלקות, שייעודו לטיפול בחולים במצב בינוני בעיקר, הן הפעם הראשונה בה צה"ל יטפל באזרחים בשטח מדינת ישראל.
צה"ל ישתמש בכוח רפואה של חיל הרפואה וגם בציוד שלו כהשלמה לציוד של רמב"ם. כחלק מהמהלך, כוחות מתוך חיל הרפואה יועברו לצוות בבית החולים, ובעתיד תצא הוראה להעביר בקשות לחובשים משירות סדיר שעתידים להשתחרר לחתום בתקן מיוחד לצורך זה.
במהלך העדכון הסביר דובר צה"ל כי "קשה לי לומר שהסיוע באכיפה היא משימה באפקטיביות גבוהה", אך הודיע כי מהבוקר מתקיימת סדנה של פיקוד העורף ביחד עם צוותי ממטה "מגן ישראל" במטרה לבחון את המשימות בהן צה"ל מסייע במאבק בנגיף הקורונה בקרב האוכלוסייה. נבחנות תוכניות סיוע למערכת החינוך ולגיל השלישי, זאת מעבר לעזרה הקיימת כבר היום.