קטר הגישה בשבועות האחרונים בקשה רשמית לממשל טראמפ לרכוש את מטוס הקרב F-35 שמתוצרת לוקהיד מרטין - כך אמרו 3 מקורות בארה"ב לסוכנות הידיעות רויטרס.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מחלקת המדינה האמריקנית הגיבה לפרסום, וסירבה להכחיש או לאשר את הפרטים. "כעניין של מדיניות, ארה"ב לא מאשרת או מגיבה על עסקאות נשק עד שהן עוברות את (אישור) הקונגרס", נמסר. גם בשגרירות קטר בוושינגטון סירבו להגיב לפרטים.
בתוך כך ובצל הדיווח על מדינה נוספת במפרץ הפרסי שמעוניינת להצטייד במטוס המתקדם, בישראל מעריכים שעד החודש הבא תתקיים חתימת העסקה בין ארה"ב לאיחוד האמירויות למכירת ה-F-35 לנסיכות.
לפי הפרסום בחדשות 12 לפני כשבועיים, בישראל יש הבנה שנשיא ארה"ב עלול לחתום על הסכמים נוספים עם מדינות ערביות נוספות, ולכן מנסים, אם לא למנוע, לצמצם או להוריד את איכות הנשק שיימכר. במקביל, מכינה ישראל את רשימת הפיצוי שתקבל מהאמריקנים בעקבות חתימת ההסכם.
כנגד ההסכם שייחתם בין ארה"ב לאמירויות, הרכיבו בישראל "רשימת משאלות" - חבילת פיצוי אותה מבקשת מערכת הביטחון מהאמריקנים, שתבטיח את היתרון האיכותי של ישראל. עלותה המוערכת של חבילה מתקרב ל-10 מיליארד דולר.
לפני פחות מחודשיים בלשכתו של ראש הממשלה נתניהו פרסמו הכחשה גורפת על הידיעות הראשונות על עסקת הנשק בין ארה"ב לאמירויות במסגרת בהסכם הנורמליזציה: "הסכם השלום ההיסטורי בין ישראל לאיחוד האמירויות לא כלל שום הסכמה של ישראל לעסקת נשק כלשהי בין ארה"ב לאיחוד האמירויות. מלכתחילה, ראש הממשלה התנגד למכירת F-35 וכלי נשק מתקדמים אחרים למדינות כלשהן במזרח התיכון, כולל למדינות ערביות שעושות שלום עם מדינת ישראל".
בקשה זו של קטר מצטרפת למגמה הולכת וגוברת בקרב המדינות הסוניות במפרץ הפרסי ובחצי האי ערב - להצטייד באמצעי לחימה מתקדמים מתוצרת אמריקנית. זאת, במטרה לאזן את ההתחמשות האירנית המואצת, שמבוססת בעיקרה על פיתוח מקומי ועל טכנולוגיה רוסית. הדיווחים האחרונים על התקדמותה של אירן בפיתוח הגרעין רק מגבירים את חששן של אותן מדינות, שמנסות לקבל סיוע ממטריית ההגנה האמריקנית.