דובר צה"ל עדכן היום (ראשון) יממה לפתיחת המבצע, כי 6 מרכזי חיסון הוקמו בפריסה ארצית - בפלמחים, בבצ"ת, בגלילות ובשלושה מרכזים בנקודות של חיל הרפואה בפיקודים. ששת המרכזים ייפתחו מחר, ובצבא נערכים לפתוח 17 נוספים. אלפים צפויים להתחסן בשלב הראשון ולפי ההערכות - כל הצבא יוכל להתחסן בתוך חודשים בודדים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
יחידות של יותר מ-1,000 חיילים יחוסנו בבת אחת: הם יגיעו ליחידה הספציפית ושם כולם יקבלו את המנה הראשונה. 21 יום לאחר מכן, הם יוזמנו לקבל את מנת החיסון השנייה - ורק אז יוגדרו כמחוסנים.
בצבא ישתמשו בשלב הראשון רק בחיסונים של חברת פייזר, שמצריכים קירור בטמפ' נמוכה במיוחד, ולשם כך גם נרכש ציוד תומך. כשיגיעו החיסונים של חברת מודרנה - צה"ל ישתמש גם בהם.
אילו חיילים יתחסנו ראשונים?
בצבא אומרים שהוגדר תעדוף ברור שאושר על ידי הרמטכ"ל לשימוש ב-50,000 החיסונים שקיבל צה"ל ממשרד הבריאות (משום שכל מתחסן צריך לקבל שתי מנות, המשמעות היא שכ-25,000 חיילים יוכלו להתחסן כבר בשלב הראשון).
התעדוף נקבע כך שתאפשר רציפות תפקודית - ובשבוע הראשון של המבצע יהיה מיקוד בשתי אוכלוסיות גדולות:
• סגלי הרפואה שבחזית המאבק בנגיף
• אוכלוסיות סיכון (מחלות לב, כליות וכו')
• יש לציין כי אל שתי אוכלוסיות אלה יצטרפו בשלב הראשון של החיסונים גם מפקדים בכירים (למשל פורום מטכ"ל) כדי שיהוו דוגמה אישית, וכן צוותים ספציפיים עם משימות ייחודיות (למשל צוות צוללת).
בהמשך המבצע, במקביל להערכת מצב יומית ושבועית - בצבא נערכים גם לחסן נגדים וקצינים בני יותר מ-40. לאחר מכן, התכנון הוא שגם המערך הלוחם יתחסן וגם בבסיסי ההכשרה. "מדובר במבצע צבאי לכל דבר עבורנו", אומרים בצה"ל ומדגישים כי מדובר בשבוע הרצה שלאחריו יופקו לקחים. "הקמנו באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה מנהלת חיסונים. המנהלת הזו משקפת למפקדי הצבא תמונת מצב מעודכנת".
בתוך כך, היום ייצא גם לדרך קמפיין הסברה של צה"ל תחת הכותרת "אני בטוח מתחסן". לא ניתן לכפות על חיילי צה"ל להתחסן, אבל בצבא מעודדים מאחוזי היענות מאוד גבוהים, ומעריכים שרוב רובם של החיילים - יתחסן.