"אני עירקית ורוצה להיות בצבא ההגנה לישראל": את הציטוט המרגש הזה כתבה צעירה עירקית שגרה בגרמניה, ומעוניינת להתגייס לצה"ל וסייע למדינה ישראל בשמירה על ביטחונה. בחודשים האחרונים מגיעות הודעות דומות מערבים מוסלמים מכל המזרח התיכון. במקביל, בצה"ל מדווחים על עלייה משמעותית בגיוס מוסלמים אזרחי ישראל בשנה האחרונה. בשנה האחרונה התגייסו – עד חודש ספטמבר – 439 מוסלמים ובדואים לצה"ל, בהשוואה לשנה שעברה, שבכל 12 החודשים התגייסו 488 מבני החברה הערבית בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בחודשים האחרונים התחלנו בפעילות חדשה שהעבודה האינטנסיבית שלנו לקחה אותנו לשם", אומר אלוף משנה פארס עטילה, ראש מנהלת אוכלוסיות שאחראי על גיוס מיעוטים. "בשנה שעברה גייסנו 150 בדואים בדרום והשנה כבר 250, עלייה של 168%. שלחנו בדואר לבני 21-19 הזמנות והסברים על הגיוס. ההזמנות הגיעו ל-4,200 ישראלים מוסלמים ובדואים".
פארס עטילה ממשיך: "ניסינו לבדוק היכן הזמנה לגיוס תגרום כמה שפחות חיכוך. הגענו לאזורים עם אוכלוסייה מעורבת כמו חיפה, נצרת וכפרים בדואים. סיפרנו להם על ההזדמנויות שהם יכולים לקבל בצבא".
הדבר המפתיע באמת היה הקמפיין בזירה הבין-לאומית. על פי דבריו של אל"מ עטילה, 340 פניות מרחבי העולם הערבי הגיעו לצה"ל: "קיבלנו פניות מסודן, סוריה, קטר, לבנון ובחרין. אחד מהם סיפר לנו שהוא רוצה להיות חלק מצה"ל בגלל העימות שלנו עם אירן".
ולא רק מעירק ביקשו להתגייס. "ברצוני להצטרף לצבא ההגנה לישראל", כתב צעיר מסודן בימים האחרונים. "ראיתי פוסט בפייסבוק על הצבא ואשמח לקבל עוד מידע", כתב צעיר מבחרין שרק לאחרונה הושגו עמה ההבנות על הסכם השלום. על שאלת התגובות השליליות לקמפיין עונה אל"מ עטילה: "יש רעשי רקע ותגובות נגד, אבל הן ממש מזעריות. שולחים לנו לפעמים דגלי פלסטין אבל הרוב תומכים".
"כל מי שבוחר להתגייס יעבור שרשרת חיול רגילה ויבדקו את היכולות שלו", אומר עטילה. "זה פתח אותם לאפיקי שילוב אחרים בחברה הישראלית. שירות בצבא נותן הרבה אבל לא הכול. זה עוזר להם לשפר את העברית והזדמנות להשתלב בחברה. זה יוצר יתרון על פני אחרים".