בדרך לבשורה משמעותית לעולם כולו? לפני 10 ימים יצאה להודו משלחת של משרד הביטחון ומפא"ת לביצוע ניסויים בטכנולוגיות שונות שפותחו בישראל לאבחון מהיר לקורונה. 4 טכנולוגיות שונות נבחנות בבירה ההודית, רבבות כבר השתתפו בניסויים, ובקרוב נדע האם הן יוכלו לשנות דרמטית את אופן ניהול המאבק העולמי בנגיף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אנחנו מקווים שבעוד כמה שבועות נוכל להביא בשורה לעולם", אומר סא"ל יניב מאירמן, ראש משלחת מפא"ת שיצאה להודו. "הקמנו בדלהי 10 מתחמי בדיקה כמו הדרייב אין בארץ ושתי מעבדות לבדיקה וניתוח של הממצאים. ההודים סייעו לנו ובנו אופרציה חסרת תקדים גם בהיבטים הלוגיסטיים וגם בצוותים הרפואיים שהקצו. אנחנו מנתחים יחד איתם את כל הנתונים והממצאים".
"הספקנו לבדוק 20 אלף איש ואנחנו מנסים כאן בהודו 4 טכנולוגיות שונות לאבחון מהיר של קורונה דרך קול, דגימת רוק, נשיפה ודרך מטוש" הוא מספר. "את כל הטכנולוגיות הבאנו מהארץ, רעיונות מתקדמים שפותחו בישראל ושיכולים לאבחן קורונה בטווחי זמנים של שניות עד דקות".
לדבריו, השלב הבא יהיה ניתוח כל הממצאים והיכולת להביא פתרון יעיל ומהיר לאיתור חולי קורונה במהירות. "ניתוח כל הנתונים ייקח עוד שבועיים-שלושה ואז יהיו לנו תוצאות. הכיוון הוא טוב וכל הניסויים עומדים בכל הסטנדרטים הבינלאומיים", אומר סא"ל מאירמן.
סדרת הניסויים המבטיחה נערכת בהודו משתי סיבות מרכזיות: היחסים הטובים בין שתי המדינות והעובדה שבהודו סובלים מצפיפות חולים גבוהה הרבה יותר מזו שקיימת בישראל - מה שמאפשר לבצע המון בדיקות בפרק זמן קצר. "אנחנו בוחנים כאן את כל הטכנולוגיות, עדיין לא יודעים לומר אם יש אחת שטובה מהאחרות. כולן מביאות תוצאות טובות, לכל אחת יש ייעוד - והתוצאה תהיה שינוי דרמטי".