חודש של תקיפות בכל רחבי הרצועה: על רקע ההגעה להבנות בין ישראל לחמאס שאפשרו כינון הסדרה בין הצדדים, בצה"ל מפרטים היום (שלישי) את היעדים שהותקפו בעזה במהלך חודש אוגוסט. זאת בתגובה לשיגורי הרקטות, הפרות הסדר על הגדר ולהפרחות בלוני הנפץ והתבערה משטח רצועת עזה לשטח ישראל. בסך הכל תקף צה"ל כ-100 יעדי טרור של חמאס במשך 19 לילות בחודש החולף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת התקיפות, הותקפו מתחמים צבאיים במערכים מרכזיים, תשתיות תת-קרקעיות ועמדות צבאיות של חמאס. "תקיפות אלה מהוות פגיעה משמעותית בתשתיות ובהתעצמות הצבאית של ארגון הטרור חמאס", נמסר מדובר צה"ל, "צה"ל נמצא במוכנות לפעולה ככל שיידרש להגנה על תושבי עוטף עזה והדרום". בשנת 2018 שוגרו 1,300 רקטות, ב-2019 נורו 1,070 רקטות וב-2020 - 184 שיגורים עד כה.
בין 6 ל-30 באוגוסט, הותקפו 35 יעדי התעצמות וייצור אמצעי לחימה, כ-30 סדנאות תת-קרקעיות ופירים תת-קרקעיים, מספר מתחמים צבאיים, כ-10 יעדים של מערכי האוויר של חמאס (רחפנים ויכולות נ"מ), מספר יעדים של יכולות ימיות של חמאס ומעל 20 עמדות צבאיות. ההתקיפות בוצעו בכל מרחב הרצועה – מבית חאנון וג'בלייה שבצפון, אל-בורייג' שבמרכזה וחאן יונס ורפיח שבדרומה.
שני הצדדים אישרו שהושגה הסדרה, חמאס מיהר לשגר מסר מאיים
למרות ההבנות שאליהן הגיעו הצדדים אמש, חמאס מיהר לשגר היום מסר מאיים לעבר ישראל לפיו אם תוך חודש ישראל לא תיישם את ההבנות כמו שמפרשים אותן בחמאס, קרי לא רק סיוע, אלא גם פרויקטים לשיקום הרצועה – צפויה הסלמה.
אך למרות האיום, נראה ששני הצדדים מנסים להגיע להבנות ארוכות טווח כדי לא להיקלע להתכתשות נוספת בעוד כמה שבועות. שקט יאפשר התמקדות במו"מ על השבת השבויים והנעדרים הישראלים מהרצועה.
בתוך כך, נמשכת המתיחות בשטח. לוחמי צה"ל עצרו היום שני חשודים שחצו את גדר המערכת בצפון רצועת עזה לשטח ישראל. על החשודים נתפסו שני סכינים ולאחר תחקור הם הוחזרו לשטח הרצועה. אמש אף אותר בלון נפץ על מסילת הרכבת, בעקבותיו נעצרה תנועת הרכבות בין באר שבע, אשקלון, נתיבות ואופקים זמנית.
ארגון חמאס הודיע אמש באופן רשמי כי בתיווכו של השגריר הקטרי - הוא נענה לבקשה להפסיק את ההסלמה בדרום. גורמים ישראלים מסרו שחמאס קיבל מקטר 30 מיליון דולר תמורת עצירת בלוני הנפץ והתבערה. על פי הסיכומים, המעברים ייפתחו וכך גם מרחב הדיג. "לאחר סבב דיאלוגים ומגעים, שהאחרון היה על ידי נציג הקטרי, השגריר מוחמד אל-עמדי, הושגה הבנה להכיל את ההסלמה ולעצור את התוקפנות הציונית נגד עמנו", נכתב בהודעה.
מתאם פעולות הממשלה בשטחים אישר את הדברים ומסר: "בהמשך למאמצי הרגיעה ובתום התייעצות ביטחונית בראשות שר הביטחון בני גנץ, הוחלט על החזרת פעילות המעבר כרם שלום לשגרה, לרבות כניסת דלק. כמו כן, מרחב הדיג ברצועה יוחזר ל-15 מיילים ימיים. החזרת המדיניות האזרחית כלפי רצועת עזה לקדמותה, מותנית בהמשך שמירת השקט והיציבות הביטחונית. ההחלטה תיבחן במבחן המציאות - אם חמאס, שנושא באחריות לנעשה ברצועה, לא יעמוד בהצהרותיו - ישראל תפעל בהתאם".
נשיא המדינה ראובן ריבלין כתב בטוויטר כי שוחח עם השליח הקטרי: "הודתי לשגריר מוחמד אל-עמדי על מחויבותו ומאמציו לעצור את ההסלמה ולהרגיע את הרוחות, וציינתי בפניו כמה חשוב שמאמצים אלו יובילו להסדרה קבועה שתכלול את החזרת בנינו שמוחזקים בידי חמאס, ושמירה על ביטחונם של אזרחינו. לא נקבל מציאות של טרור נגד אזרחים ישראלים או חיילי צה"ל".
תמיר סטיינמן וניר דבורי השתתפו בהכנת הידיעה.