קצת יותר מ-24 שעות אחרי שלוחמי צה"ל הבריחו חוליה של מחבלי חיזבאללה שחצתה את הגבול והמתיחות בעינה. כשאין פרסום של תיעוד התצפיות וברקע סימני השאלה סביב האירוע, מתברר כי בישראל הוחלט שלא להרוג את המחבלים אלא להניס אותם. במקביל, בצה"ל נערכים לפיגוע נוסף ומתגברים כוחות, כשההערכה היא שפעולה נוספת של חיזבאללה היא רק עניין של זמן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מי שצפו בצילומים מעמדת התצפית שלא הופצו לתקשורת מתארים חולייה חמושה, שני אנשים ועוד אחד שמסתתר בשיחה, לא ממש משהו שיכול לפגוע באופן ממשי בכוחות צה"ל שבסביבה. החולייה הייתה במעקב תצפיות לאורך כל האירוע ומרגע שנפתחה אש, חבריי החולייה נסו חזרה ללבנון.
הנחת העבודה בצה"ל היא שנסראללה מבין שהוא חייב להוציא פעולה נוספת, שכן הוא וארגונו יאבדו מיוקרתם אם לא יגיבו אחרי האיומים ששיגרו. הדילמה של נסראללה היא אפוא מה לעשות: הרי הוא הבטיח נקמה על כל איש חיזבאללה הרוג, אך כעת הוא מגלה שזה לגמרי לא פשוט. הוא בהחלט חושש להכניס את לבנון לסבב אלימות בגלל אדם אחד שנהרג בסוריה - זה הרי מה שיטענו נגדו.
תוצאות ההתקלות אתמול לא הביאו לתוצאה המקווה מבחינת הארגון, והוא נערך לבצע פיגוע נוסף. לכן הוחלט היום על תגבור הכוחות בפיקוד הצפון במערכי אש מתקדמים, יחידות איסוף וכוחות מיוחדים. כוחות אלו, שמחזיקים ביכולת תגובה באש מדויקת ועוצמתית, נועדו לבצע מהלך התקפי למול לבנון באם יידרש.
בסיור לאורך קו המוצבים כמעט ולא ניתן לראות חיילים או כוחות צבא. מרבית הפעילות היא חשאית, לא גלויה לצד השני, כדי לא להפוך למטרות עבור טילי הנ"ט או הצלפים של החיזבאללה. כוחות של יוניפי"ל סיירו היום לאורך הגבול, הרחיקו תושבים לבנוניים מהגדר ובדקו את הנזק שגרמו פגזי העשן שירה צה"ל אתמול. ישראל משתמשת ביוניפי"ל ומתווכחים נוספים להעביר מסרים חריפים ללבנון.
לצד מסרים אלו, בצה"ל מבינים שעליהם להתאזר בסבלנות, שכן המתיחות עשויה להימשך עוד זמן רב. המערכה המרכזית מבחינת צה"ל היא אירן וסוריה, ולא הר דב. עם זאת, נראה כי למרות שישראל הגישה לחיזבאללה סולם לרדת מהעץ - הארגון בוחר בינתיים שלא לחזור לשגרה.
ובינתיים בלבנון שומרים על עמימות. אתמול עוד שמענו את חיזבאללה מאיים שהתגובה בוא תבוא, אלא שהיום ארגון הטרור הלבנוני מסרב להתייחס למתיחות עם ישראל. התגובה היחידה הגיעה מפיו של פרשן מקורב לחיזבאללה מרשת "אל-מנאר" שקרא ל"חיזוק משוואת ההרתעה".
במקביל, בכירים בלבנון, בהם הנשיא וראש הממשלה, הגיבו לתקרית והזהירו מ"הסלמה מסוכנת ומעימות בדרום לבנון". נשיא לבנון מישל עאון גינה היום את מה שכינה "התוקפנות הישראלית בדרום לבנון", והתריע כי מהלכי ישראל מאיימים על היציבות בדרום ארצו.
האירועים אתמול מציפים את הביקורת מבית עמה מתמודד חיזבאללה על אחיזת החנק של הארגון והכוח המופרז שלו במדינה. סמיר ג'עג'ע, שעומד בראש אחת המפלגות הנוצריות בארץ הארזים, תקף היום את חיזבאללה בעקבות התקרית הביטחונית בגבול וקרא לסלקו מהממשלה בביירות. "שוב מוכח שלממשלת לבנון אין ריבונות בדרום המדינה", אמר ג'עג'ע. "הפתרון היחיד - סילוק חיזבאללה מעמדות הכוח שלו".