מי שמכיר את המבצע שהתרחש בתקופה האחרונה יודע לספר שזה היה מבצע חודרני מאוד ללב ליבו של אויב מרכזי לישראל, מבצע סיכול, מבצע מורכב להסבר שכל פרט ממנו עלול להסגיר את מבצעיו. פעולת סייבר התקפי שתרומתה יוצאת דופן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
זה תמיד מתסכל להבין שמשהו גדול נעשה כאן מבלי שניתן לפרט, מבלי לדעת את הפרטים ומבלי להכיר את העומדים מאחורי אוסף המילים "תרומה ייחודית לביטחון ישראל". אבל הפעם מתאפשרת הצצה כזו, במסגרת הענקת פרס ביטחון ישראל שיתקיים בחודש ספטמבר הקרוב, בבית הנשיא.
מכריו של א' יודעים לספר כי הוא דמות. דמות ייחודית במוסד. כזה שבחר לעבוד בארגון הביון החשאי על פני קריירה עתירת מזומנים בהייטק. בן ארבעים, אב לילדים קטנים. "גאון ששמו הולך לפניו. מוכר בקהילת המודיעין שלנו ובזאת האמריקנית כפנומן בתחומי הסייבר. חלק לא מבוטל מהעשייה שלנו נוצר על ידיו אישית בשל כשרונו המיוחד והוא מלמד דורות של סייבריסטים ומגדלם סביבו", מדגיש גורם שמכיר את א'.
בהחלטה להעניק לו פרס מפעל חיים נכתבו הנימוקים הבאים: "על תרומה ארוכת שנים לביטחון המדינה ועל יזום פתרונות טכנולוגיים רבים, תוך הפגנת כישרון יוצא דופן, יצירתיות, סקרנות ותעוזה."
פרס ביטחון ישראל לשנת 2020 יוענק לשלושה פרוייקטים מצטיינים של המוסד, צה"ל, שב"כ, מפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית) במשרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות.
שר הביטחון בני גנץ התקשר לבשר לזוכים על הישגם ואמר: "אני גאה בהון האנושי שיש לנו במערכת הביטחון, בארגוני הביטחון ובתעשיות הביטחוניות שמוכיחים כל פעם מחדש שאין ולא יהיו לנו גבולות במלחמה על ביטחון ישראל. בזכות כשרונם, מסירותם ודבקותם במשימה, מובטח ביטחונם של אזרחי ישראל, ואנחנו מחזיקים ביכולות פורצות דרך - בכל מימד, ובכל מקום. דווקא משום שעבודתם של הזוכים נעשית בחשאיות, אני גאה במיוחד להעניק להם הכרה בשם כל אזרחיות ואזרחי ישראל על המאמצים הכבירים, על ההשקעה והעבודה, ועל תרומתם לחוסנה של החברה הישראלית".
השנה יוענקו שלושה פרסים לפרויקטים ופעילויות שתרמו לביטחון המדינה ולשמירה על עוצמתה ויתרונה האיכותי בשדה הקרב, הן בהיבט הטכנולוגי והן בהיבט המבצעי:
- פרויקט שהוגש ע"י המוסד, חברת רפאל, חיל האוויר ויחידת האיסוף המרכזית באגף המודיעין והקנה לצה"ל יכולות ייחודיות. במסגרת הפרוייקט בוצעו פריצות דרך טכנולוגיות.
- פרויקט שפותח בתעשייה האווירית, בשיתוף עם חיל האוויר, מפא"ת במשרד הביטחון, רפאל ו'אלביט מערכות'. הפרויקט התמודד עם פערי ידע טכנולוגיים חסרי תקדים ואפשר קפיצת מדרגה ביכולות צה"ל.
- פרויקט שפותח ומומש ע"י אגף המודיעין יחד עם שירות הביטחון הכללי. הפרויקט כלל פיתוחים חדשניים בתחומים מגוונים ותרם תרומה משמעותית לביטחון המדינה.
בימים שבהם מתקשה מערכת הביטחון לשמר כוח אדם איכותי אין זה דבר של מה בכך. טובי המוחות זוכים לניסיונות פיתוי גדולים מצד חברות הייטק בארץ ובעולם, ומדובר בסכומי כסף גדולים. ועדיין יש גם מי שבוחרים להישאר במערכת ולתרום מכישוריהם וניסיונם הייחודי.