למרות הכחשותיו, ראש הממשלה נתניהו אישר את תוכנית ממשל טראמפ למכור כלי נשק מתקדמים לאיחוד האמירויות – כך דווח הלילה (בין חמישי לשישי) בניו יורק טיימס. גורמים אמריקניים רשמיים הבקיאים במשא ומתן אמרו לעיתון האמריקני כי נתניהו בחר שלא לפעול נגד העסקה, שהתקדמה במסלול מקביל לדיוני הנורמליזציה בין המדינות. עוד אמרו הגורמים: "הצהרותיו של נתניהו בנושא – שקריות".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כשהתפרסמו הידיעות על מכירת הנשק בסוף החודש שעבר הכחיש נתניהו כמה פעמים וטען שלא אישר לממשל טראמפ כי ישראל לא תתנגד לעסקת נשק עם האמירויות. הוא חדל להתלונן פומבית על מכירת הנשק המדוברת רק לאחר פגישה עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו בירושלים בשבוע שעבר. הגורמים הרשמיים אמרו כי פומפאו "דאג ליישר את נתניהו".
הבית הלבן הגביר בשבועות האחרונים את הלחץ מצדו למכירת חבילת כלי נשק מתקדמים ביותר לאמירויות, כולל מטוסי F35 וכטב"מים מתקדמים. העסקה כוללת גם מטוסי לוחמה אלקטרונית שמאפשרים תקיפות חשאיות באמצעות חסימת מערכות ההגנה האוויריות של האויב. על החלק הזה בחבילה לא דווח עד כה.
לשמאל ולרבים בתקשורת קשה לראות ראש ממשלה ישראלי מהימין שמביא שלום אמת: ״שלום תמורת שלום״ ולא ״שלום תמורת שטחים״.
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) August 18, 2020
אז הם ממציאים היום פייק ניוז.
אבל מה לעשות, יש עובדות: ישראל לא נתנה, בניגוד לטענות בשמאל ובתקשורת, הסכמה כלשהיא לעסקת נשק כלשהיא בין איחוד האמירויות לארה״ב. pic.twitter.com/MpBwGPTkH1
מלשכת רה"מ נמסר בתגובה לדיווח: "חזרה על טענה מופרכת נגד ראש הממשלה נתניהו לא הופכת אותה לאמת. בשום שלב בשיחות בין ישראל לארה"ב שהובילו לפריצת הדרך ההיסטורית עם איחוד האמירויות ב-13.8 לא נתן רה"מ נתניהו את הסכמת ישראל למכירת נשק מתקדם לאיחוד האמירויות".
לפני כשבועיים וחצי אמר נתניהו בסרטון מצולם שפרסם ברשתות החברתיות: "לשמאל ולרבים בתקשורת קשה לראות ראש ממשלה ישראלי מהימין שמביא שלום אמת: 'שלום תמורת שלום' ולא 'שלום תמורת שטחים'. אז הם ממציאים היום פייק ניוז. אבל מה לעשות, יש עובדות: ישראל לא נתנה, בניגוד לטענות בשמאל ובתקשורת, הסכמה כלשהי לעסקת נשק כלשהי בין איחוד האמירויות לארה"ב". ההצהרה הזו באה עוד לפני פגישת נתניהו ופומפאו.
נתניהו אף פרסם באותם ימים תגובה רשמית דומה לתקשורת, בעקבות פרסום ב"ידיעות אחרונות" לפיו הוא ידע על עסקת הנשק ולא התנגד לה. בתגובה נטען: "רה"מ הביע בצורה מפורשת את התנגדותה של ישראל למכירת מטוסי F35 וכלי נשק מתקדמים אחרים למדינה כלשהי במזרח התיכון, כולל במסגרת הסכמי שלום".