ראש הממשלה נתניהו דוחף את המל"ל להעביר החלטה שמעניקה לשב"כ סמכויות נוספות לאיכון טלפונים סלולריים ומיקום כחלק מהמאבק בהתפשטות נגיף הקורונה - למרות חילוקי הדעות המשפטיים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עד עתה ביצעו בשב"כ איכון של טלפונים ניידים ושלחו הודעות לאזרחים שבאו במגע עם נדבקים בקורונה. היום יסוב הדיון סביב הרחבת הצעדים שיותרו לשירות הביטחון הכללי בניסיון לבלום את התפשטות המגפה.
השלב הבא שעומד על הפרק מבחינת פעילות השב"כ הוא לא להסתפק רק באיכון הטלפון הסלולרי, אלא גם לבצע הצלבה של מידע. המידע לא יצביע רק אם אדם חלף ליד חולה בקורונה, אלא יאפשר לבצע חקירה עמוקה יותר והצלבת מידע שתאפשר לזהות התפרצויות קורונה במיקומים ספציפיים. הפעולה תאפשר ביצוע בדיקה עמוקה יותר ונרחבת יותר של שרשראות הדבקה.
בנוסף, הרצון הוא לחייב את כל מי שחוזר לעבודה להתקין את אפליקציית "מגן" של משרד הבריאות, שתכלול שדרוגים מסוימים. חלק מהעדכונים יהיו פתיחה של הבלוטות' - שתאפשר דיוק הרבה יותר גבוה באיתור מגעים עם נדבקים בקורונה ואמור למנוע טעויות בזיהוי.
לפי הנתונים, שעלו גם במהלך דיוני הוועדה, 5% מהאנשים שקיבלו התרעות מהשב"כ שהיו בקרבת חולים בקורונה קיבלו התרעת שווא. למרות הטעות, הם לא יכלו לערער על ההודעה ונאלצו להיכנס לבידוד.
לפי הצוות שהוקם לבחון את פעילות השב"כ לאיכון הניידים, בראשות השר שטייניץ, הממשלה החליטה "לנצל את יתרונות השב"כ" כדי לנטר בצורה יעילה ומדויקת לא רק חולי קורונה, אלא גם אנשים שעמדו בסמוך אליהם במקומו בהם הייתה הידבקות. הממשלה ערכה בדיקה כיצד פועלות כמה מדינות בעולם.
במהלך הדיונים עלו מספר חלופות לפעילות השב"כ: מפא"ת במשרד הביטחון מקדם אמצעים טכנולוגיים לניטור חולים ומדביקים פוטנציאליים. בנוסף, נבחן שימוש בצמידי בלוטות', כפי שנעשה בהונג קונג, שיכול לאתר מגעים כאלה אך זה עדיין נמצא בפיתוח.