שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ, הציג היום (שלישי) בשיחה עם כתבים צבאיים את הסוגיות המרכזיות שעומדות בפני משרדו ובעיקר החלת הריבונות והסיפוח. "המפתח העליון – שמירה על ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית", אמר. גנץ התייחס גם להתפשטות הקורונה בצה"ל, תקציב הביטחון ואחוזי הגיוס לצה"ל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ראש הממשלה החליפי הסביר כי מערכת הביטחון נערכת לכל התרחישים הנגזרים מהאפשרות לסיפוח ומציגה את כלל המשמעויות למקבלי ההחלטות."אנחנו נציג את הנוסחה האחראית ביותר ברוח עסקת טראמפ", ציין. "מה שטוב בעסקה זה שבפעם הראשונה היא מסתכלת באופן ריאלי על השטח. נעבור מניהול הסכסוך - לעיצוב השטח".
גנץ חושש ממצב שישראל תהפוך למדינה דו לאומית: "נפעל להקטין ככל האפשר את הסכנה של הפיכתה של מדינת ישראל למדינה דו לאומית לצד שמירה על ביטחון המדינה, תוך דיון הדוק עם ארה"ב ומדינות העולם והפלסטינים ככל שירצו להיות גם חלק מהשיח. לא נמשיך לחכות לפלסטינים. אם הם לנצח יגידו "לא" על הכל אז נאלץ להתקדם בלעדיהם".
"לא ניקח פלסטינים לתוך שטח ישראל, לא נפגע בזכויות אדם ובזכות התנועה, נפעל בתיאום עם כל מדינות האזור שאנחנו בקשר איתן", הסביר גנץ. "לא נסכן את הסכמי השלום ונקיים תהליך סדור מול הצבא, גורמי ביטחון ומדיניות ובקבינט".
גנץ ציין כי הוא מנהל שיחות בנושא עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וכן עם האמריקנים. "כחול לבן מעורבת עמוק מאוד בעניין הזה. אני לא יודע אם בתחילת חודש יולי זה יקרה או יידחה מעט, אבל צריך להבין שלכל מהלך שנעשה יהיו מחירים, וגם אם לא נעשה יהיה מחיר".
לגבי תקציב הביטחון, אמר גנץ כי משרדו יקיים דיאלוג מול האוצר בנושא. "נקיים מדיניות מרחיבה שבה אנחנו נשקיע בתעשייה הישראלית והביטחונית באופן שיניע מחדש את גלגלי המשק", הסביר. "אישרתי את התכנית הרב שנתית בתוך הצבא ונציג אותה בקבינט ובממשלה". עוד ציין כי התכנית משלבת את כל הזרועות של צה"ל לכדי פעולה אחת וכי היא נוטה יותר להתקפה.
במקביל הכריז שר הביטחון כי בעקבות אחוזי הגיוס הנמוכים לצה"ל, בכוונתו לקדם מודל שירות חדש. לפי המודל כל אזרח ישראלי ישרת שירות צבאי, שירות לאומי או שירות אזרחי. התכנית היא לייסד מסלולים חלופיים שיאפשרו לכל המגזרים לשרת את העם והמדינה.
עוד התייחס גנץ לנושא הקורונה בצבא: "מערכת הביטחון וצה"ל עושים עבודה נהדרת, להערכתי אנחנו עתידים להתמודד עם הקורונה גם בשנה וחצי הבאות, זה לא יעזוב אותנו בקרוב".