צה"ל מחמיר נהלים: בצבא הודיעו הערב (שני) על חזרה לקפסולות ועל הקשחת הנהלים ביחידות הצבא, בעקבות העלייה בתחלואה. כפי שפורסם אתמול במהדורה המרכזית, בצבא החליטו על חזרה לשיטת הקפסולות כדי ליצור הפרדה בין קבוצות חיילים. בנוסף נקראו החיילים המשרתים בבסיסים סגורים להיערך לשהייה ארוכה של עד חודש בבסיס.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בצה"ל מאובחנים נכון להיום 69 חולים שמצבם קל. 3,200 אנשי צבא נמצאים בבידוד, מהם 3 אלופים. שלושתם עתידים לצאת היום מבידוד ולחזור לתפקוד מלא, כך לדברי דובר צה"ל. הרמטכ"ל ניהל היום הערכת מצב בנושא הקורונה ובסיומה הוחלט על ההחמרה בנהלים.
ביחידות הפתוחות יפעלו לצמצם ככל הניתן את המגע וליצור הפרדה ברורה בין קפסולות. ביחידות הסגורות יורכבו קפסולות מתחלפות בנות 5 ימים. הוחלט גם על הגבלת התקהלויות: בכל דיון יוכלו להשתתף עד 10 אנשים. התקהלות במבנה סגור תותר רק עד ל-50 איש ובשטח פתוח עד ל-100 איש. בחדרי אוכל יורשו לסעוד רק עד 100 אנשים בכל זמן נתון.
בטקסים יורשו להשתתף עד 150 איש – וחריגה מהמספר הזו תתאפשר רק באישורו של סגן הרמטכ"ל. חריגה מצומצמת תתאפשר בסיום קורס טיס ביום חמישי הקרוב. באופן כללי, כניסה של אזרחים למחנות צבאיים תתאפשר רק במקרים פרטניים. אימוני המילואים ומיוני המלש"בים יימשכו כמתוכנן.
חיילים שייצאו לבתיהם יוכלו לצאת לבלות במקומות פתוחים, אך עליהם להימנע מבילוי במקומות סגורים. בצבא ציינו כי על החיילים להימנע מכניסה למועדונים. בנוגע לשימוש בתחבורה הציבורית, הנסיעה ברכבת תיאסר. חיילים יוכלו להשתמש באוטובוסים או במערך ההסעות הייעודי של צה"ל.
בתוך כך, בבסיס חיל האוויר בנבטים אותרו היום חולי קורונה. לאור הצורך בשמירה על בריאות החיילים ושמירה על הרציפות התפקודית של חיל האוויר, מפקד הבסיס הנחה לחזור לעבודה בקפסולות ונסגרו כלל המתחמים הבסיסיים למעט חדרי האוכל. בנוסף, נסגרו גני הילדים בשיכון המשפחות בבסיס, וילדי בתי הספר שבביתם אחד מהדיירים שוהה בבידוד, הונחו שלא להגיע לבתי הספר בבסיס. כמו כן, מתקיים מבצע בדיקות רחב על מנת לאתר חולים נוספים במקום. בצה"ל מדגישים כי אין פגיעה ברציפות התפקודית של הבסיס.
במקביל, הסיוע האזרחי שמפעילות יחידות צה"ל נמשך. בין היתר מופעלות 5 מלוניות בידי פיקוד העורף, ומלונית נוספת ייעודית למגזר החרדי. עוד ניתן גם סיוע ייעודי למגזר הבדואי.
אמ"ן מפיץ בכל יום דוח עדכני, ונתונים מטעם צה"ל מועברים גם על ידי המרכז למידע ולידע. הנתונים מוצגים מדי יום למשרד הבריאות במטרה לסייע למקבלי ההחלטות.