על רקע ההכנות לסיפוח, שר הביטחון בני גנץ פנה לשלושה אלופים לשעבר והציע להם לעמוד בראש מנהלת הסיפוח. כל השלושה, רוני נומה, אבי מזרחי ויעקב אייש, סרבו ודחו את ההצעה מכמה סיבות. כרגע ישראל מתקדמת לקראת סיפוח מבלי שיש עבודת מטה שמעריכה את התרחישים האפשריים שהחלת הריבונות עלולה להביא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עד כה אין בעצם עבודת מטה רחבה כוללת בנוגע לסיפוח ואת ההשפעות של המהלך הדרמטי הזה. אין עבודה מנחה ששוקלת את כל השיקולים שמסביב. כחלק מההכנות שר הביטחון פנה לאלופים אבי מזרחי ורוני נומה שהיו אלופי פיקוד מרכז, וגם ליעקב אייש, ראש אגף המבצעים לשעבר, אנשים שמכירים את היטב את המציאות בגדה.
השלושה עשו תפקידים חשובים ורבים אך שלושתם השיבו לשר הביטחון בשלילה. הסיבה: הם לא רוצים להכניס את הראש למדמנה הפוליטית, כי מדובר גם במהלך פוליטי. הסיבה השניה היא שלחלקם מחוברים לתעשיות ביטחוניות בממד הפרטי שלהם – דבר נוסף שמגביל אותם.
העניין העיקרי הוא שעד עכשיו אין עבודת שבוחנת מה תעשה ירדן, איך זה יתקבל בעזה ובגדה ואיך שכנינו בקהיר יקבלו את הצעד.
ביום שני השבוע, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי ייתכן שהחלת הריבונות הישראלית על שטחי הגדה המערבית תתבצע בשלבים - ותחל בנקודות שעליהן תושג הסכמה עם כחול לבן. בדברים שאמר לחברי תנועת "ביטחוניסטים" הסביר נתניהו: "ארה"ב רוצה שהסיפוח יתבצע בהסכמה רחבה ביני לבין ראש הממשלה החליפי בני גנץ". לצד זאת, בישיבת סיעת הליכוד הבהיר ראש הממשלה כי תוכניתו המדינית של טראמפ לא תבוא לאישור הממשלה והכנסת, אך יכולה לשמש בסיס למשא ומתן.
"זה לא סיפוח - זו החלת ריבונות", הסביר נתניהו בישיבת הסיעה. "התוכנית אינה מובאת לממשלה ולכנסת. מנחם בגין הביא את הסכם קמפ דייוויד לכנסת? כשיהיה לי הסכם אני אביא אותו לאישור הכנסת והממשלה. הסכמתי שאני מוכן לעשות משא ומתן על בסיס התוכנית של הנשיא טראמפ, אין שום הקפאה ביישובים הקיימים".
כשנשאל מה עמדתה של כחול לבן בנוגע להחלת הריבונות ענה נתניהו: "זו שאלה מאוד מעניינת - אני שואל את אותה השאלה. התכוונתי להביא את זה להצבעה תוך ימים אך המפה לא מוכנה. אנחנו בדיונים עם האמריקאים, רוצים את ההסכמה שלהם לכל העניין כפי שהיה ברמת הגולן. קיימנו גם שני דיונים עם כחול לבן - אני לא יודע מה עמדתם, אנחנו רוצים להשלים את המיפוי".