רב סמל נועם גולדמן היה בן 27 כשנפל בקרב בדרום לבנון יחד עם שלושת חבריו, לאחר שטיל נ"ט פגע בטנק שבו הם שהו. לצד אהבתו לבישול, נועם היה טיפוס שאהב לקרוא, לחשוב, לכתוב ולדבר על משמעות החיים. בספריו תמיד אפשר היה למצוא פתקים קטנים שעליהם הוא שרבט את רעיונותיו ומחשבותיו. "משמעות לחיים? אני מקווה שאמצא אותה, וכשאמצא - שאספיק לממש אותה לפני שאמות", כתב נועם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מיזם ההנצחה "פנים. יום. זיכרון" של "בית אבי חי" מפגיש מדי שנה בין יוצרי אנימציה לבין משפחות שכולות, וביחד הם מחדשים את זיכרונותיהם ומחשבותיהם של החיילים שנהרגו. האנימטורים שי גטסוף ובראל טולדנו יצרו סרטון מיוחד בו הם מציגים את אהבתו של נועם ז"ל לבישול, לצד רעיונותיו הפילוסופיים ומחשבותיו על החיים.
"הסרט היה עבורי הפתעה טובה ומרגשת, כשראיתי אותו נחנקתי", סיפרה אמו, אריאלה. "את הטקסט כתב נועם לאחיו ושלח גם אליי כשהיה בחו"ל. הוא היה איש רוח וקרא פילוסופיה, אך גם שיחק כדורגל ואהב לבשל. בכלל, לבישול יש חלק גדול בסרטון כמשהו שחיבר בינינו כמשפחה וביני לבינו. בסוף הטקסט הוא כותב שהכי היה לו כיף לאכול עם אחיו. נועם דיבר בטקסטים שלו הרבה על משמעות החיים. והאם הוא ימצא אותה? הוא רצה לתקן את העולם, אך הוא הבין שלא יוכל לעשות זאת לבד".
"הנתינה הייתה אחת התכונות הבולטות של נועם, והוא קרא וכתב על כך לא מעט מחשבות", תיארו יוצרי הסרט את מה שלמדו על נועם. "נועם גם אהב מאוד לבשל, ואהבת הנתינה שלו באה לידי ביטוי גם דרך הבישול. הוא נהג למלא סירים בתבשילים ריחניים שחברים ובני משפחה נהנו מהם. הם ישבו עמו לאכול ולחגוג את החיים, עד שאלה נגדעו בטרם עת בקרב מר בדרום לבנון".
נועם נולד ב-1979 במושב עין יהב שבערבה. בן לאריאלה ולצביקה, אח ליזהר. במהלך מלחמת לבנון השנייה קיבל נועם "צו 8" וגויס לשירות מילואים בחטיבת טנקי "מרכבה". ב-9 באוגוסט הוא נפל בקרב בכפר עייתא א-שעב שבדרום לבנון לאחר שטיל נ"ט פגע בטנק בו נסעו.
"בשעת בוקר קיבלתי שיחת טלפון מהצבא", סיפר אביו צביקה. "בלי להוציא מילה, הוא התחיל להתארגן ליציאה למלחמה. הבאתי את המדים, את הנעליים, את הגומיות ואת כל מה שצריך. רק כובע הוא שכח. ביקש שאלך לסופר ונתן לי רשימה ארוכה. הוא יצא לקרב עם תיק 'מדוגם'. לקחתי אותו לנקודת האיסוף ונפרדנו בחיבוק ונשיקה".
הסרטונים החדשים יהיו זמינים ביום הזיכרון באתר האינטרנט של בית אבי חי, לצד הסרטונים משנים קודמות, בכתובת: http://www.bac.org.il/memory