בישראל נערכים לקראת העלאת הצעת ההחלטה הפלסטינית במועצת הביטחון נגד "עסקת המאה". לפי מספר גורמים מדיניים המעורים בפרטים, במהלך סוף השבוע הפלסטינים הסכימו לדון בשינוי נוסח הצעת ההחלטה על מנת לגייס את תמיכתן של חלק מחברות מועצת הביטחון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כרגע מסתמן שההצעה הפלסטינית לא תכלול גינוי מפורש לאמריקנים ולתכנית עצמה. עם זאת, וללא קשר לתוכן, ההחלטה צפויה ליפול בשל הווטו האמריקני במועצה. בימים הקרובים ימשיכו חברות המועצה לקיים התייעצויות עם ממשליהן, על מנת לגבש את עמדתן בדבר הצעת הפלסטינים - אבל ההערכה היא שרוב מכריע של חברות המועצה יתמכו בפלסטינים.
במקביל, ארה"ב וישראל מובילות בימים אלה במשותף מאמץ דיפלומטי לסכל את העלאת הצעת ההחלטה להצבעה ביום שלישי, אם כי הסיכויים לכך נמוכים. יתרה מכך, כבר כעת אפשר לשרטט את סדר הדוברים בדיון: באופן חריג, מי שיפתח אותו הוא מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, ואחריו ינאם ניקולאי מלדנוב, שליחו של המזכ"ל למזה"ת. לאחר מכן ידברו יו"ר הרשות אבו מאזן, השגריר דני דנון והשגרירה האמריקאית קראפט.
בישראל מנהלים מערכה דיפלומטית מואצת כדי לרכך את הצעת ההחלטה ולגייס כמה שיותר מדיניות להתנגדות לה גם בעצרת הכללית, מתוך הבנה שלאור הכישלון הפלסטיני הצפוי במועצה - הם יבקשו לגרוף הישג בעצרת. בימים האחרונים קיים דנון תדרוך למספר שגרירי או"ם על מנת להרחיב את מעגל המדינות שימנעו או יתנגדו להחלטה הפלסטינית, במידה שזו תעלה להצבעה בעצרת הכללית.
במקביל, דנון וקראפט פועלים כדי לרכך את עמדותיהם של חברות מועצת הביטחון, הכוללות כיום את חמש החברות הקבועות (ארה"ב, רוסיה, בריטניה, צרפת וסין) ועשר חברות הלא קבועות: גרמניה, בלגיה, דרום אפריקה, אינדונזיה, אסטוניה, הרפובליקה הדומיניקנית, וייטנאם, תוניסיה, ניגריה, סנט וינסנט והגרנידים. מי שתעלה את ההצעה במועצת הביטחון בשם הפלסטינים היא תוניסיה.