בשורה לצה"ל - התוכנית החדשה אושרה: למרות שאין תקציב למדינה, שר הביטחון אישר את התוכנית הרב-שנתית (תר"ש) שגיבש לאחרונה הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי. בנט הודיע היום (ראשון) כי אישר את התוכנית, ששמה "תנופה", ויביא אותה לאישור הקבינט בישיבה הבאה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בנט מסר היום: "תר"ש 'תנופה' נועדה לייצר צה"ל גמיש, חכם וקטלני יותר. ביסוד התכנית עומד העיקרון של הכרעת האויב בצורה מהירה ועוצמתית, אל מול זירות רבות ומורכבות. התכנית מנצלת את היתרונות של מדינת ישראל ואת עוצמותיה, תוך הסתכלות מפוכחת על האתגרים והסיכונים, ובראשם האיום האירני".
בנט ציין כי התוכנית אושרה "בתום סדרת מפגשי עומק עם בכירי צה"ל ומערכת הביטחון" - דיונים שעסקו בניתוח אתגרי צה"ל בעשור הקרוב. השר הודיע על אישור שורת החלטות בתחום מוכנות צה"ל ללחימה בזירות השונות, רכש אמצעי לחימה, פיתוח יכולות חדשות, שיפור האימונים, ארגון הצבא, תנאי המשרתים בצה"ל ועוד.
התוכנית הוצגה לשר על ידי הרמטכ"ל כוכבי, סגן הרמטכ"ל אלוף אייל זמיר, ראש אגף התכנון אלוף אמיר אבולעפיה ובכירים נוספים, בתום סדרת דיונים שעסקו בניתוח אתגרי העתיד של צה"ל בעשור הקרוב. בנט בירך את צה"ל ומפקדיו על התהליך המעמיק שבוצע.
כך התעצם צה"ל גם ב-2019 - למרות שלא הוקמה ממשלה
בנט ציין כי בראייתו, התוכנית "מביאה עימה בשורה משמעותית שתאפשר להגדיל את היתרון של צה"ל על פני אויביו". לדבריו, "אנו לא נירתע, להיפך. נמשיך לפעול, בכל זמן ובכל מקום". לאחר אישור שר הביטחון, תובא התכנית לאישור הקבינט המדיני-ביטחוני בקרוב - ובהמשך תוצג לוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.
למרות הקשיים שנוצרו בעקבות המשבר הפוליטי ואי-הקמת הממשלה, במשרד הביטחון מסכמים בסיפוק את שנת הרכש הקודמת - 2019. מנהל ההרכשה והייצור במשרד הביטחון (מנה"ר) הגדיר אותה כ"שנה מוצלחת".
היקף הרכש בשקלים בשנת 2019 עמד על כ-11.6 מיליארד שקלים, בעוד מרביתו בוצע עבור צבא היבשה: כ-3.8 מיליארד שקלים. כ-1.9 מיליארד שקלים הוצאו עבור רכש אוויר וים, ביניהם גם רכש אמל"ח לספינות הסער 6. כ-2 מיליארד שקלים הוקדשו לרכש תקשוב מודיעין, כ-1.9 מיליארד שקלים לרכש לוגיסטי רב-זרועי וכ- 2 מיליארד שקלים לרכש שירותים.
לפי משרד הביטחון, הרכש פרנס ישירות בשנת 2019 כ-50,000 בתי אב בישראל, מתוכם כ-10,000 בתי אב בפריפריה. סך כל ההסכמים וההזמנות מתוצרת ישראל עמד על כ-48 מיליאר שקלים.
אבי דדון, סמנכ"ל וראש המנהל במשרד הביטחון, אמר כי משרד הביטחון "מסכם שנה מאתגרת מאוד עם שורה תחתונה מוצלחת לכלכלה הישראלית, 11.6 מיליארד שקלים הוזרמו לאלפי ספקים ישראלים, מהעגבנייה בעוטף עזה ועד לטכנולוגיות המתקדמות ביותר שיש לתעשייה הביטחונית הישראלית להציע. הצלחנו, למרות תקופה ארוכה ומורכבת מבחינה תקציבית, לעמוד במרבית המשימות ולהניח את היסודות למימוש תר"ש (תכנית רב שנתית) 'תנופה' ולשינויים שמוביל הרמטכ"ל בצה"ל".