עוד סבב הסלמה הגיע הבוקר (שלישי) ככל הנראה לסופו אחרי עשרות רקטות שנורו לעבר אשקלון ויישובי עוטף עזה, וכמו בפעמים הקודמות, אזרחי ישראל למדו על הפסקת האש מדיווחים זרים. מדוע ישראל החליטה לתקוף את מתקני הג'יהאד בדמשק, ומה עמד מאחורי העיתוי לתחילת הירי לעבר ישראל? מאחורי הקלעים של ההסלמה – והרגיעה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הג'יהאד האיסלאמי חיכו ביום ראשון אחר הצהריים עד שהשליח הקטרי יעביר את הדולרים ויעזוב את רצועת עזה כדי להתחיל את הירי לעבר אשקלון, ודקות לאחר מכן גם ליישובי העוטף. בהמשך הערב הירי לא פסק, אך מיד לאחר מכן ארגון הטרור העביר מסרים לפיהם הם לא מעוניינים להסלים את המצב ומבחינתם הם סיימו את הירי לעבר ישראל.
אלא שבזמן שאותם מסרים הועברו, בישראל התקיימה הערכת מצב בקריה בתל אביב בה הוצגה גם האפשרות של תגובה משמעותית לירי – תגובה שחורגת את גבולות הרצועה. ההחלטה שהתקבלה היא לא לתקוף את המפקדים הבכירים של הג'יהאד, בעיקר כי רובם נמצאים בבונקרים מתחת לאדמה וגם מתוך החשש להסלמה משמעותית זמן קצר לפני הבחירות.
בסופו של דבר התקבלה ההחלטה ומטוסי הקרב המריאו במקביל לדרום ולצפון – ותקפו מתקנים של ארגון הטרור ברצועת עזה ובפאתי דמשק. המסר לג'יהאד: אתם לא חסינים, וישראל יכולה להגיב במקומות נוספים – ולא רק ברצועת עזה. התקיפה בסוריה אכן הפתיעה וזעזעה את ארגון הטרור.
בישראל מבינים שהתקיפה הנרחבת תחייב תגובה של ארגון הטרור ומחליטים בשלב הזה לבטל את הלימודים בדרום ולהשאיר כ-200 אלף אזרחים ותלמידים בבתים. במקביל, חיל האוויר החליט לעבות את מערכי כיפת ברזל באזורים שונים ברחבי הארץ.
אתמול הירי לעבר ישראל החל, כפי שהתריעו בצה"ל, בשעות הצהריים ובשלב הזה ישראל עוברת ל"שלב ב'" ומרחיבה את התקיפות ברצועה. במקביל, מתקיים שיח בין הצדדים בתיווך מצרי והשליח של האו"ם לרצועה. מהשלב הזה, שני הצדדים המשיכו התחילו ב"תחרות" שכבר מוכרת – מי יהיה האחרון שיורה.
השעות האחרונות של הסבב הולידו מספר תובנות בישראל, בעיקר בנוגע לפערים בתוך הג'יהאד - בין ההנהגה לבין דרגי השטח. ההנהגה רצתה לסגור את האירוע בשלב מוקדם והעבירה מסרים בהתאם, אבל הסוררים שלא נשמעו להנהגה והמשיכו בירי לא מסודר עד שעות הערב המאוחרות.