בתקיפה הקודמת נגד הנהגת הג'יהאד האיסלאמי בדמשק בנובמבר 2019, כך על פי דיווחים שהגיעו מסוריה, היה בכיר הארגון אכרם אלעג'ורי יעד לחיסול. אלעג'ורי עומד בראש המנגנון הצבאי של הארגון בסוריה ואחראי לשני מכלולים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מכלול אחד, אליו ככל הנראה השתייכו שני הפעילים שנהרגו אמש (שני), הוא פיתוח מרכיבים של רקטות המשמשות את הארגון בעזה. אמש דווח בהודעת דובר צה"ל כי במבנה שהותקף באזור עאדליה שבפרברי דמשק פותח דלק הרקטות מסוג AP. המכלול השני, כך לפי דיווחים פלסטיניים, הוא הכשרה או אימון של פעילי טרור.
המפקדה בדמשק והארגון בכלל כפופים כיום למרותו של זיאד נחאלה, שנכנס לתפקיד לפני מעט יותר משנה אחרי שקודמו רמדאן שלח לקה בתרדמת. נחאלה עומד בקשר עם המשטר האירני, שתומך בארגון ומעניק לו סיוע כספי, צבאי ולוגיסטי מיום היווסדו ב-1981.
שתי התקיפות האחרונות נגד מתקני הארגון בדמשק - בנובמבר ואמש - הן לא רק הרחבה גיאוגרפית של טווח המטרות בהן פוגעת ישראל ואיכותן. המהלך הזה מהווה חתירה לעימות צבאי ישיר עם המכווינים והספקים של ארגון הטרור בעזה, תוך ניצול חופש הפעולה של ישראל במרחב הסורי בשנים האחרונות נגד מטרות אחרות - בסיסי המיליציות האיראניות.
כך גם אירן מקבלת מסר עקיף: כל שלוחיה בסוריה, הישנים והחדשים, הם מטרה לגיטימית לתקיפה, לצורך סיכול איומים ובניית הרתעה.
לפני חצות תקף צה"ל שורת יעדי טרור של הג'יהאד האיסלאמי בסוריה וברחבי רצועת עזה. בין היתר הותקפו בסוריה אתרים לפיתוח אמצעי לחימה ולייצור דלק רקטות. הג'יהאד האיסלאמי הודיע כי שניים מפעיליו, זיאד אחמד מנצור בן ה-24 וסלים אחמד סלים בן ה-23, נהרגו בתקיפה. לפי המרכז הסורי לזכויות אדם, ישראל תקפה באזור דמשק מקום שבו התקיימה פגישה בין קצינים של הג'יהאד האיסלאמי לאנשי משמרות המהפכה של אירן.
על פי הודעת דובר צה"ל התקיפות התמקדו באזור עאדליה בפאתי דמשק. האתר שהותקף, כך על פי ההודעה, מהווה עוגן משמעותי של הג'יהאד האיסלאמי בסוריה. באתר מבצע הארגון מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה תוך התאמתם לייצור ברצועת עזה ולייצור מקומי בשטח סוריה. באתר שהותקף, כך על פי צה"ל, מיוצרים מידי חודש עשרות קילוגרמים של חומר המשמש כדלק לרקטות ומתקיימות בו הכשרות טכניות לפעילי ארגון הטרור, הן מהרצועה והן מהזירה הצפונית.
דובר הג'יהאד האסלאמי איים לאחר התקיפה: "ההרג של שני האנשים שלנו בדמשק לא יעבור בשתיקה והחשבון עדיין פתוח". בחמאס, מנגד, שמרו על שקט והמעיטו בראיונות, ככל הנראה בשל הרצון במחוות מצד ישראל".