כפי שפורסם אמש בחדשות סוף השבוע, הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס היום (ראשון) כדי לאשר במתווה הסכם ההסדרה שגובש בתקופה האחרונה בתיווכה של מצרים עם חמאס. משפחתו של סגן הדר גולדין ז"ל, שגופתו מוחזקת בידי חמאס, תקפה הבוקר את ראש הממשלה: "נתניהו התחייב ציבורית ואישית שלא תהיה הסדרה ללא השבת הבנים. בשביל שקט מזוייף הקבינט מוכר את ערכי צה"ל וישראל".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לאה ושמחה גולדין, הוריו של סגן הדר ז"ל, פרסמו הודעה שבה גינו את ההסכם המתגבש עם חמאס: "נתניהו ההתחייב ציבורית ואישית שלא תהיה הסדרה ללא השבת הבנים. אנחנו מצפים ממנו שיעמוד בהתחייבויותיו ששמענו בפעם האחרונה לפני חודש וחצי".
הזוג גולדין הוסיף כי "בשביל שקט מזוייף, הקבינט יחליט היום למכור את ערכי צה"ל ומדינת ישראל. ההסדרה כבר התחילה וישראל לא גבתה שום דבר מחמאס תמורתה. בעזה יש השקעות של מיליארדים, שדרוג של תשתיות המים, החשמל והביוב ובנוסף מוקמים בתי חולים ומפעלים. ממשלת ישראל החליטה לתת פרסים ומתנות לחמאס בלי לדרוש תמורתם דבר".
ברגע זה אושר לנו:
— צור גולדין / Tzur Goldin (@TzurGoldin) December 29, 2019
אח שלי הדר גולדין אינו חלק מההסדרה, הוא לא הועלה באף שלב אליה בשום צורה.
"אין עוד מדינה בעולם שהיתה מוכנה להעביר מאות מיליונים של דולרים לעזה, לעודד ולתמוך בפרוייקטים של מיליארדים ולהמשיך לעמוד מנגד כשחמאס מחזיק בידיו שני חיילים ושני אזרחים", סיכמו לאה ושמחה גולדין. האח צור כתב כי הממשלה לא העלתה את סוגיית החזרת אחיו במהלך המשא ומתן.
צור גולדין כתב כי ההסדרה הזאת מנוגדת לחוק ההומניטרי הבינלאומי של האו"ם. "בנט וסביבתו - הטענות שלך לציבור בקיצוץ תקציבים למחבלים ברשות הפלסטינית הם הטעית הציבור, אם אתה נכנע לטרור האמיתי בעזה". "תמשיך בכיוון הזה ונוציא את האמת לאור היטב, לא יהיה מקום לספק. אתה נכנע לטרור בדרך הראשית ובכביש המהיר". הוא הוסיף: "אני לא מצליח לדמיין סרט כזה שבו לא כולנו נצא למחות. לא דרוש הרבה - רק להציף את הטלפונים של כל מי שאחראי ולומר: עלינו על השקר, תיזהרו".
אמש פורסם בחדשות 12 כי ראש המועצה לביטחון לאומי (המל"ל) מאיר בן שבת יציג היום בפני שרי הממשלה את עיקרי הסכם ההסדרה שגובש בתקופה האחרונה בתיווכה של מצרים. המגעים תפסו תאוצה בעקבות מסרים שהעביר חמאס לישראל לאחר חיסול בכיר הג'יהאד האסלאמי בהא אבו אל עטה, שיצר הזדמנות לשינוי אסטרטגי ביחסים.
בהסכם, תתחייב ישראל לתת הקלות אזרחיות לתושבי הרצועה ובהן הגדלת מספר הסוחרים שנכנסים מעזה בכמה פעימות; להרחיב שוב את מרחב הדיג; לקדם את פרויקט הנחת צינור גז ולהגדיל את הסיוע והציוד לבתי חולים. בנוסף, נמצאת על הפרק גם שאלת אישור כניסת פועלים מעזה לישראל, אולם זו נתקלת בהתנגדות מצד השב"כ.
בתמורה להקלות אלה מצד ישראל, יתחייבו בחמאס לפעול בצורה מוגברת למנוע את ירי הרקטות וגם לצמצם באופן הדרגתי את צעדות השיבה על הגדר - עד לעצירתן באופן מוחלט. עם זאת, ההערכה בצה"ל כי יכולתו של חמאס ליישם הבטחות אלה מוגבלת ואין בכוחו לבצען באופן מלא.