ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר השבוע כי למערכת הביטחון דרושים מיליארדי שקלים כדי להתגונן מאיום טילי השיוט האירניים, מחשש לפעולה דומה של טהרן, כמו זו שהייתה באתרי ייצור הנפט בסעודיה. התקיפה של מתקני הנפט הסעודיים בחודש שעבר בידי האירנים היא קריאת השכמה עבור ארה"ב ובעלות בריתה במזרח התיכון: ההצלחה האירנית הפתיעה פעמיים - בהישג הטכנולוגי ובהעזה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
התקיפה, שיצאה מתימן ופגעה במטרות בלב סעודיה, בוצעה באמצעות שני אמצעי לחימה חדשים: טיל שיוט מדגם "קודס 1" - כלי סילוני שמשייט במהירות תת-קולית ובגובה נמוך המקשה את גילויו וכלי טיס לא מאויש שטס נמוך ובעל יכולת לחמוק מהמכ"ם בשל גודלו הקטן.
לשני הכלים החדישים טווח תקיפה של כ-650 ק"מ ויכולת לפגוע במטרה בדיוק של מטרים ספורים. בישראל ניתחו את היכולת שהפגינו האירנים וההערכה שתקיפה כזו, אם תתקיים, תגיע ממערב עירק. זה המקום הנוח ביותר עבור משמרות המהפכה, שבתקופה האחרונה מנסים להתבסס בדיוק באזור הזה.
בקבינט האחרון הודלף כי ישראל נערכת לאפשרות שאירן תנסה לפעול נגדה, על-ידי יכולת גילוי ויכולת יירוט, עם מערך מכ"מים שפרוס מסביב לגבולות המדינה ונועד לאתר מבעוד מועד טילים מתקרבים. מערכת הביטחון תידרש להבטיח מענה יעיל - ויירוט באמצעות מערכת "קלע דוד". בדומה למערכת כיפת ברזל, מערכת קלע דוד נבנתה במיוחד כדי ליירט טילי שיוט, ויש כבר כמה סוללות מבצעיות כאלה בחיל האוויר.
היכולת הישראלית בתחום הזה מוכחת, אך מה שהשתנה הוא התעוזה האירנית - לאחר שבטהרן זיהו את חולשת התגובה האמריקנית. מול זה ההרתעה הישראלית והטכנולוגיה הייחודית שפותחה כאן נדרשות לעמוד.