שלושה ימים לאחר שהודיעה התובעת הראשית בבית הדין הבינלאומי כי קיימת עילה לפתוח בחקירה בעקבות חשד לביצוע פשעי מלחמה על ידי ישראל בעזה, פגש כתבנו את אותם הטייסים שתוקפים ברצועה - ושמע מהם כיצד הם מתמודדים עם "איום האג": "בית הדין הוא פחות נושא השיחה בטייסת".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"שם המשחק הוא דיוק", הסביר מפקד טייסת "הנגב" של חיל האוויר, סא"ל ר'. "חיל האוויר עושה ימים כלילות בוידוא ובבדיקה, ודאגה לכך שהמטרות הן המטרות שיסבו את הנזק המרבי בהתאם למבצע שאליו אנחנו יוצאים".

טייסי חיל האוויר מגיבים על החלטת בית הדין בהאג (צילום: החדשות 12, החדשות12)
סא"ל ר', מפקד טייסת "הנגב" של חיל האוויר | צילום: החדשות 12, החדשות12

בצל החשש מכתבי אישום של בית הדין בהאג, מספר סא"ל ר' על דפוס הפעולה הרגיש בתקיפות צה"ל. "כמות הפעמים שאני באופן אישי יצאתי לכיוון תקיפה וקיבלתי פקודת 'חדל אש' רק כי לא היו בטוחים שאפגע באויבים שהתכוונו - היא מאוד גדולה".

"יותר מעניין אותי אם עשיתי את התקיפה בצורה הכי טובה שאני יכול ופגעתי בול מה שנקרא", סיפר טייס F-16 נוסף. "אנחנו עושים את המרב כדי להימנע מטעויות - אך אנחנו לא חפים מטעויות. מפיקים לקחים ומתקדמים. בית הדין בהאג הוא פחות נושא השיחה בטייסת".

פאטו בנסודה, תובעת בית הדין הבין-לאומי הפלילי בהאג (צילום: Eva Plevier, שי פרנקו)
פאטי בנסודה, התובעת בבית הדין בהאג‎‏ | צילום: Eva Plevier, שי פרנקו

"חיל האוויר לא תוקף 'דיונות חול'", הוסיף. "לכל מטרה יש סיבה שתוקפים אותה. אין מבנים 'תמימים' - בכל מבנה כזה יש או ייצור או של אמצעי לחימה, שבקצה אויבנו שמנסים להסב בעזרתם נזק לישראל".