ביום שני גורם מדיני התבטא באופן חריג במהלך ביקור ראש הממשלה באוקראינה ואמר שישראל מעודדת הגירה מעזה מרצון וכי 35 אלף פלסטינים כבר היגרו מהרצועה. מבדיקה של חדשות 12 עולה היום (רביעי) כי אף גוף רשמי לא לוקח אחריות על הנתון הזה ויתרה מכך, במשרד מתאם פעולות הממשלה בשטחים הסבירו כי הם לא יכולים לדעת נתון שכזה, שכן רוב היציאות מעזה הן למצרים דרך מעבר רפיח.
השאלה האם ישראל פועלת לעידוד הגירה מעזה ומה היתכנות של תכנית עזיבה מרצון נמצאת במרכז הדיון, מאז התבטאותו של גורם מדיני בנושא במהלך משלחת ראש הממשלה באוקראינה ביום שני. אולם שאלה חשובה לא פחות, היא על אילו נתונים הסתמך אותו גורם מדיני שביקש להמחיש את נכונות הפלסטינים לעזוב, כשציין כי 35 אלף מהם היגרו בשנת 2018 בלבד. לא פחות מעניין, לנסות ולהבין לאן אותם פלסטינים היגרו.
אז האם בכלל מדובר בנתון מדויק? בבדיקת החדשות 12 הסתבר כי הן במשרד ראש הממשלה, הן במתאם פעולות הממשלה בשטחים והן בנציגות מצרים בישראל, מסרבים לקחת אחריות על הנתונים. כשביקשנו לקבל את הנתונים המלאים ממשרד ראש הממשלה נמסר לנו כי "אין את הנתונים, לא מכירים עוד נתונים מלבד המספר". בשאלה מהיכן הנתון ולמי לפנות השיבו: "פנו למתאם פעולות הממשלה בשטחים".
אלא שכשפנינו למתאם פעולות הממשלה בשטחים, הסתבר כי שם לא יודעים מאיפה הנתון, והסבירו שהם לא הגורם המדיני וכי אין להם את היכולת לבדוק נתון שכזה, שכן היציאות מעזה הן דרך מעבר רפיח למצרים. אז מי, אם בכלל, ספר כמה פלסטינים יצאו לחו"ל ולאן? מאחר ורבים מהפלסטינים יוצאים מהרצועה דרך מעבר רפיח, ניסינו לבדוק עם שגרירות מצרים בישראל. שם השיבו: "לשגרירות מצרים בישראל אין כל מידע בעניין".
גורם מדיני: ישראל פנתה למדינות בבקשה לקלוט תושבי עזה
ברקע הביקור של ראש הממשלה נתניהו באוקראינה, גורם מדיני חשף ביום שלישי האחרון כי מדינת ישראל הסכימה בשנה האחרונה לפתוח שדה תעופה בדרום עם שאטלים מרצועת עזה – אם תהיה מדינה שמוכנה לקלוט אותם.
אותו גורם, שלא הזדהה בשמו, אמר כי הממשלה פנתה למדינות במזרח התיכון ובמקומות נוספים בעולם אך עד כה לא ניתנה תשובה. עוד הוסיף הגורם כי אף מדינה לא רוצה לקלוט פלסטינים מעזה, ולדבריו האוכלוסייה שם מוחזקת כבני ערובה, ואם היו יכולים לצאת - היו יוצאים. בשנת 2018 היגרו כ-35 אלף פלסטינים מרצועת עזה.
מהיחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים נמסר: אין בידינו מידע רשמי על התנועות דרך מעבר רפיח שבמצרים. נזכיר, כי היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים אמונה ומוסמכת להנפקת היתרים לתושבי עזה דרך מעבר ארז בלבד.
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום