חברת רפאל חושפת היום (שלישי) את כלי הרכב הקרבי המשוריין שישמש בעתיד הקרוב את הצבא במסגרת "תוכנית כרמל" שנועדה לקחת לקצה את הטכנולוגיה של שדה הקרב העתידי ומשלבת יכולות אוטונומיות וגם בינה מלאכותית. אחרי חודש של ניסויים, יוכל כל אדם היושב בבית לחוש כאילו הוא נמצא בעצמו בשדה הקרב, בתוך הקוקפיט השקוף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שלוש תעשיות ביטחוניות - התעשייה האווירית, אלביט מערכות ורפאל - היו מעורבות בפיתוח כלי הרכב המבוסס על יכולות תפעול ותמרון אוטונומיות ואוטומטיות, בינה מלאכותית, יכולות חישה, הנעה היברידית ועוד.
התעשיות התבקשו לפתח כלי רכב קרבי שאותו יתפעלו רק שני לוחמים. כל חברה התבקשה לפתח דגמים עצמאיים עם תאי לחימה מתקדמים שיאפשרו לבצע את הפעילות באופן אוטונומי. חשיבות הפיתוח הוא בהקלה על הלוחמים שישתמשו ברכב ויידרשו לקבל החלטות רק בנושאים בהם המערכת לא יכולה לקבל בעצמה.
הקוקפיט השקוף שפותח עבור ה-F-35
אלביט טכנולוגיה שילבה בכלי הרק"מ טכנולוגיה שפיתחה במקור עבור מטוס הקרב ה-F-35 עם מערכת ראש ללוחמים. רפאל פיתחה בעבור הכלי החדשני את "הקוקפיט השקוף", המאפשר לאנשי הצוות ראיה היקפית ושיקוף מלא, כלומר ראייה מקיפה וכוללת של 360 מעלות על המתרחש מחוץ לנגמ"ש בשדה הקרב, ללא קסדות או אמצעי ראייה. הקוקפיט השקוף משלב מסכי מגע מתקדמים, שנמצאים בממשק אחד עם השני, ומקיפים את אנשי הצוות מבפנים.
התעשייה האווירית פיתחה דגם טכנולוגי שמבוסס על משפחת הכלים הרובוטיים והבלתי מאוישים של החברה, שכבר נמצאים בשימוש צבאי נרחב בארץ ובעולם. מערכת הכרמל מבית התעשייה האווירית משלבת בין תצוגה פנורמית לתפעול באמצעות מסכים אישיים ובקר (ג'ויסטיק), בדומה למשחקי מחשב.
במקביל למאמץ הפיתוח בשלוש התעשיות, במשרד הביטחון פועלים על מנת לפתח טכנולוגיות תומכות נוספות, שלא באו לידי ביטוי בדגמים שהוצגו היום. בין המערכות שישולבו לדגמים העתידיים: הנעה היברידית, הסוואה אקטיבית מהפכנית, הגנת סייבר לרק"מ, מכ"ם רב משימתי ועוד.