ניסיון הפיגוע התרחש בשנת 2018 כאשר שראונה, אז בן 16, חמוש בנשק קר וחם, יצא לבצע פיגוע ביישוב הדרומי נגוהות ונוטרל בזירה על ידי כוחות הביטחון, מה שהוביל לפציעה חמורה ברגלו הימנית. לאחר תקופת שיקום בבית החולים סורוקה, הוא הועבר לכלא ניצן ברמלה, ושם טוען כי בוצע בו טיפול רשלני שגרם להידרדרות מצבו ולזיהום קשה שהוביל לקטיעה.
בכתב התביעה, שראונה טוען כי קבלת ההחלטות הרפואיות במקרה שלו הייתה מושפעת משיקולים ביטחוניים ולא רפואיים, דבר שפגע קשות בבריאותו. הוא דורש פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו, כשהוא מצרף חוות דעת מומחים המאשימים את שירות בתי הסוהר ואת בית החולים ברשלנות חמורה.
שירות בתי הסוהר יצא בתגובה חריפה לכתב התביעה. לדבריהם, שראונה אינו תובע תמים, אלא אדם אשר פעל לפגוע באזרחים ישראלים תוך תמיכה בלתי פוסקת בטרור, אפילו לאחר שחרורו. שראונה התבטא ברשתות החברתיות בתמיכה גלויה במחבלים ובפעולות אלימות, כשהוא מהלל את השאהידים ומעודד פעולות טרור חדשות.
"לא ניתן להתעלם מהעובדה שאנו עוסקים במחבל מסוכן, שהציג תמיכה רציפה בפעולות טרור גם לאחר שחרורו", אמרו בשירות בתי הסוהר. "קבלת תביעתו תהווה פרס לפעולתו ותעודד מחבלים נוספים לנצל את המערכת המשפטית ואת משאבי המדינה".
בשב"ס מבקשים מהמדינה לפעול באופן תקדימי בחוק הנזיקין האזרחיים לסילוק התביעה בשל השתייכותו של שראונה לארגון טרור ותמיכתו המפורשת בפעולות אלימות גם לאחר שחרורו. בהתאם למדיניות הנציב רב-גונדר קובי יעקובי לאפס סובלנות כלפי אסירים ביטחוניים, גייס שב"ס את עו"ד לירן קליין ועו"ד עמית הרפז מהלשכה המשפטית, שהצליחו לגבש תשתית ראייתית מוצקה ולבסס את העובדה כי שראונה ממשיך לפעול כתומך טרור.
ראיות חד-משמעיות מצביעות כי הוא מפרסם בדף הפייסבוק שלו דברי הלל למחבלים וקריאות לשבח לאחר אירועי 7 באוקטובר. פעולותיו אלה מחזקות את עמדת שירות בתי הסוהר כי יש לסלק את תביעתו בשל מעשיו החמורים של שראונה.