בעולם גוברים הקולות להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה, כשמדינות אירופה מודאגות מפגיעה בבלתי מעורבים. אמש (שישי) דרשו כמה ממדינות האיחוד האירופי הפסקת אש מיידית בגבול הצפון, וכמה מנהיגים גינו את תקיפות צה"ל שפגעו בעובדי האו"ם.
מנהיגי תשע המדינות החברות באיחוד האירופי בים התיכון קראו אתמול להפסקת אש מיידית, אחרי ההסלמה האחרונה בקרבות בין ישראל לחיזבאללה. "על רקע הסכסוך הרחב בעזה, אנחנו מביעים דאגה עמוקה מהמהלומות בין ישראל לחיזבאללה", כתבו המנהיגים, בתום פגישה שקיימו בקפריסין.
"אנחנו מבקשים הפסקת אש מיידית בכל הקו הכחול - ושליחה של סיוע הומניטרי לללבנון", אמרו המנהיגים. בין המדינות שחברות בפורום: צרפת, איטליה, ספרד, יוון ופורטוגל.
בתוך כך, מנהיגי צרפת, איטליה וספרד גינו אתמול את התקיפה הישראלית בדרום לבנון, שבה נפצעו שני עובדים בכוח שמירת השלום של האו"ם, יוניפי"ל. "אלה התקפות בלתי מוצדקות שצריכות להסתיים מיד", מסרו המנהיגים.
שני עובדי הארגון נפצעו מפגיעה סמוך לעמדת השמירה שלהם בדרום לבנון. מדובר בתקיפה השנייה תוך יומיים באזור, במהלך הקרבות בין כוחות צה"ל לחיזבאללה.
איטליה, צרפת וספרד, שרבים מעובדי יוניפי"ל הם אזרחיהם, הביעו "זעם" אחרי הפגיעה באנשי הארגון. "התקיפות מהוות הפרה של ההתחייבויות הישראליות לפי החלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם", מסרו המנהיגים.
הם הוסיפו: "יש להגן על כל שומרי השלום ואנחנו חוזרים על קריאתנו להפסקת אש מיידית באזור". המדינות הבהירו כי הן סומכות על המחויבות של ישראל להבטחת המשימות של האו"ם בלבנון, ולהבטחת שלומם של הארגונים הבין-לאומיים שפועלים באזור.