דיווח בעיתון אל-אח'באר הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה: בזמן שהיועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן כבר נמצא בקהיר כדי לדון בעסקת חטופים - המגעים בין המתווכות והגורמים העוסקים בכך הולכים ומסתבכים, כך על פי מקורות מצריים שצוטטו בעיתון. בכיר מצרי צוטט בעיתון טוען: "ישראל מתנגדת להעברת חלק מהאסירים שחמאס דורש - בהם מרואן ברגותי".
בדיווח שאין לו אישור ממקור אחר, נכתב כי הדבר הוביל להורדת הציפיות לגבי פריצת דרך, בעיקר לנוכח המשך הנוסחאות הלא מגובשות המצב בציר פילדלפי וציר נצרים, ולגבי אופן חימוש הכוחות בצד הפלסטיני של מעבר רפיח כאשר הוא יופעל מחדש.
לדברי הבכיר המצרי ששוחח עם העיתון זה עלול לעכב את העסקה. עם זאת, הוא ציין: "לישראל יש רשימות חלופיות של אסירים פלסטינים, כולל כאלה שנעצרו לאחרונה, מה שעלול לעכב את ניסוח ההסכם".
המקור טען: "רבים מהמנגנונים לנסיגה ישראל מהרצועה והיערכות מחדש של הכוחות בתוכה עדיין נתונים בדיונים ולא הוכרעו סופית". עם זאת, מצרים מאמינה כי לארה"ב יהיה "תפקיד גדול יותר בהאצת קצב המשא ומתן ובסיום המכשולים" שישראל העלתה מחדש, גם אם ישתנו שמות האסירים שישוחררו".
בעיתון נטען כי "ישראל ביקשה לשלוח כמה מהמשוחררים אל מחוץ לשטחים הפלסטיניים", דבר שעשוי להתקבל בידי המתווכות כפתרון פשרה למכשול זה. בצל הדיווחים, גורם מצרי שמעורה במו"מ אמר ל-N12: "משא ומתן הוא תמיד קשה, אבל אנחנו כרגע אופטימים יותר מאי פעם שנגיע לעסקה לפני 20 בינואר. ועדיין, צריך להיות זהירים. אנחנו פועלים עם כל הגורמים הרלוונטיים כדי להביא לעסקה ולקרב בין העמדות של ישראל וחמאס".
בערוץ א-שרק הסעודי, ציטטו בכיר בחמאס שאמר: "יש הזדמנות מצוינת להכריז על עסקת חטופים עם ישראל והפסקת אש ברצועת עזה. אם נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ יצליח למנוע מראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו להתחמק או לחסום זאת, אז אנחנו ניצבים בפני עסקה של שלושה שלבים והסכם הפסקת אש הדרגתי, אולי לפני סוף השנה. כלומר, לפני השבעתו של טראמפ ב-20 בינואר.
מקורות הבקיאים במשא ומתן ציינו כי "יש התקדמות ממשית בשיחות הפסקת האש. לדבריהם, "המשא ומתן מתנהל בצורה מאוד דיסקרטית". המקורות טענו כי "בשבוע שעבר העביר חמאס רשימה של שמות חטופים ישראלים חיים, כצעד ראשון לקראת העסקה", דיווח מהסוג הזה כבר הוכחש בישראל.
עוד דווח כי המתווכות, בעיקר מצרים וקטאר, בתיאום עם הממשל האמריקני, הגבירו את מאמציהן בשבועיים האחרונים באמצעות פגישות ומגעים עם חמאס וישראל כדי להגיע להסכם. במקביל לדיונים שמתקיימים עם פתח וחמאס על מנגנוני ניהול הרצועה ביום שאחרי סיום המלחמה.
שלבי העסקה
מקורות יודעי דבר אמרו לא-שרק כי השלבים החשובים ביותר בהסכם מבוססים על "הכרזה על הפסקת אש לתקופה של 8-6 שבועות". הפסקת האש עשויה להתחיל קדום למשך שבועיים, לאחר מכן תוארך לחודש. במהלכה חמאס וארגוני הטרור הפלסטינים ישחררו לפחות 20 חטופים ישראלים, בהם 4 או 5 בעלי אזרחות כפולה, במיוחד אמריקנית".
בתמורה, ישראל תשחרר אסירים פלסטינים, בהם לפחות 100 שנידונו למאסר ממושך ואז ישראל תגביר בהדרגה את הסיוע ההומניטרי שנכנס ל-400 משאיות לפחות, כולל דלק לבתי חולים, מאפיות ותחנות המים.
לפי הדיווח, לאחר מכן, יתחיל המשא ומתן לגבי השלב השני לגבי שחרור החטופים שהם אנשי צבא, בתמורה לאסירים פלסטינים. צוין כי לאחר מכן, המשא ומתן יעבור לחילופי גופות, כאשר ישראל תעביר רשימה של המחבלים שהיא עצרה אחרי 7 באוקטובר. אחד הגורמים אישר כי "מדובר בהליך מורכב הדורש זמן והבטחה של חמאס על מנת להגיע לקבוצות המאבטחות את החטופים".