מלחמת הישרדות וניסיונות שיקום ספוראדיים: בימים שאחרי חיסול סינוואר, מנהיג חמאס והאיש שרק לפני חודשיים מונה לראש הלשכה המדינית במקום הנייה, עדיין לא ניכרים שינויים דרמטיים בשטח. לא ברור בשלב זה מי מנהל את הלחימה של הארגון ברצועה ומי זה ש"מוריד פקודות" לדרגים בשטח, אבל די להתבונן באופן שבו הארגון מתנהל ובתמונות האחרונות של סינוואר על הכורסה בבית ברפיח כדי להבין שלא מדובר בלחימה סדירה ומאורגנת, אלא בלוחמת גרילה נואשת כדי להחזיק את הראש מעל המים. 

לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" סינוואר נערך למותו והבין שסופו קרוב אחרי חיסול מנהיג חיזבאללה נסראללה. לפי הדיווח הוא אמר לאנשי חמאס שישראל עשויה להציע ויתורים גדולים אחרי חיסולו כדי לסיים את המלחמה, מתוך הבנה או הערכה שישראל תראה בזה "תמונת ניצחון", והנחה אותם שלא להתפתות לכך. עוד המליץ סינוואר להקים "מועצה" שתשלוט בעזה לאחר מותו. 

יחיא סינוואר ממצלמת הרחפן
מי ייכנס לנעליו? סינוואר רגעים לפני שחוסל

לא ידוע כעת אם "מועצה" כזו אכן הוקמה, אבל ניתן להניח שמוחמד סינוואר נכנס לנעליו של אחיו, נוכח העובדה שהוא הדמות הדומיננטית ביותר בארגון. לפי דיווח בעיתון סעודי, חמאס שומר על עמימות בנוגע למחליף של סינוואר, מתוך חשש שיחוסל. 

לצד מוחמד סינוואר, יש עדיין בכירים בדרגי השטח שפועלים ויכולים לתת הנחיות. מפקד חטיבת עזה למשל, עז א-דין אל-חדאד, עדיין חי. הוא בכיר מאוד, מכיר היטב את השטח ואת העיר המרכזית בצפון הרצועה, והוא עדיין יכול לנהל במידה מסוימת את המערכה ממקום מחבואו. 

מפקד חטיבת עזה, עז א-דין חדאד
מהדמויות הבכירות שנותרו בארגון הטרור. מפקד חטיבת עזה בחמאס, עז א-דין אל-חדאד

במקביל, חמאס ממשיך להילחם באמצעות התארגנויות מקומיות וניסיונות שיקום באזורים מסוימים. המבצע של צה"ל בג'באליה, למשל, נועד לגדוע התארגנות כזו, ושם עדיין מתנהלת לחימה וקרבות נערכים למרות הפגיעה המאסיבית בזרוע הצבאית של חמאס. 

מוחמד סינוואר (צילום: חדשות)
מוחמד סינוואר, אחיו של מנהיג חמאס שחוסל | צילום: חדשות

לסיכום, ישראל עוקבת לראות מי יתפוס את מקומו של סינוואר, מי יהיה הכתובת ברצועה. בישראל רוצים לדעת האם יש כתובת בצד השני. גם כדי לנהל מו"מ - אבל גם כדי לסמן את יעד החיסול הבא. לפי חלק מההערכות זה יהיה מחליפו הטבעי, אחיו, מוחמד סינוואר. אבל זה לא ודאי עדיין.