מאמצים גדולים באיראן "להקטין" את התגובה הישראלית הצפויה, מתוך הבנה שהיא עומדת לצאת בקרוב לפועל. בטהראן גם מנסים להפחית מחשיבות שליחת מערכת ההגנה האווירית האמריקנית לישראל, וטוענים שהם "לא מתרגשים מהמערכת הזו" וכי "יש ברשותם טילים היפר-סוניים".

במקביל, שר החוץ האיראני מקיים בימים האחרונים ביקורים במדינות המזרח התיכון, גם בירדן ובמצרים. המטרה של בליץ הביקורים הוא לנסות ולהסתייע בהן כדי לצמצם את המתקפה הישראלית, ואף לוודא שהן לא מסייעות או מאפשרות לישראל לתקוף.

המתקפה האיראנית (צילום: AP)
המתקפה האיראנית על ישראל, לפני שבועיים. ארכיון | צילום: AP

הערב, ראש הממשלה נתניהו כינס התייעצות ביטחונית, שבמרכזה התגובה הישראלית באיראן. להתייעצות כונסו מספר שרים וראשי מערכת הביטחון ובה ידונו בתרחישים שונים לתגובה באיראן ותגובה אפשרית לתקיפה נוספת של איראן. זאת לאחר שאתמול התקיימה פגישה מצומצמת של גלנט, הלוי ונתניהו באחד מבסיסי המודיעין בארץ שבה הוצגה להם התמונה המודיעינית לקראת תקיפה כזו. לראש הממשלה הוצגו גם מספר תוכניות מבצעיות לתקיפה.

השרים שמשתתפים בהתייעצות הביטחונית: שר הביטחון יואב גלנט, השר לנושאים אסטרטגיים רון דרמר, שר החוץ ישראל כ"ץ, חה"כ אריה דרעי, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', השר גדעון סער והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.

יש להדגיש כי הפורום שמתכנס הערב להתייעצות לא מוסמך לקבל החלטה על תקיפה, אלא הקבינט המדיני-ביטחוני יצטרך להתכנס ברגע האמת ולהחליט על כך.

מוקדם יותר היום דווח בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי שישראל העבירה מסר לאיראן ובו אותתה לה לקראת התקיפה. לפי הדיווח, המסר הועבר בידי ראש השב"כ רונן בר, בפגישתו עם ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל. לאיראן נשלחה גם אזהרה ברורה, שלא תבצע תקיפה נוספת ולא תפגע במתקנים ציבוריים או אזורים אזרחיים.

 על רקע מסע הביקורים של שר החוץ האיראני במזרח התיכון, גורם באמרון הסעודי ששוחח אתמול עם N12 הבהיר כי הממלכה לא תאפשר שימוש במרחב האווירי שלה: "ערב הסעודית ומדינות המפרץ מתרחקות מהמלחמה הזו, והדאגה היחידה שלהן היא להגן על שטחיהן. הודענו לשר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י שמדינות המפרץ לא יאפשרו שימוש במרחב האווירי שלהן לפגיעה באיראן". הגורם הדגיש גם כי הממלכה לא תאפשר לאיראן לשגר טילים לישראל דרך המרחב האווירי שלה.