בדרג המדיני מעריכים שאיראן בלחץ מהאפשרות שישראל תבצע בקרוב תקיפה נגד אתרים אסטרטגיים במדינה, זאת בעקבות התפרקות הציר השיעי וההיחלשות הדרמטית של השלוחות האיראניות במזרח התיכון, ולכן מקיימים התייעצויות בנוגע לאפשרות שישראל תתקוף באדמתה, כך חשפנו הערב (ראשון) ב"מהדורה המרכזית".
האיראנים, כך עולה לאחרונה בדיונים שמתקיימים בצמרת המדינית והביטחונית, סבורים שישראל בחרה להסכים לסגירת המערכה בצפון כדי להתפנות לעניינם הישיר ולגבות מהם מחיר ולכן, כך עולה בדיונים, ההבנה היא שאיראן מחברת בין שניים, אולי שלושה דברים שקרו באחרונה:
- חיסול מערכות ההגנה האווירית בשמי איראן באופן שסולל את הדרך עבור מטוסי חיל האוויר
- סגירת הסכם הפסקת האש בלבנון
- בחירתו של דונלד טראמפ לתפקיד נשיא ארה"ב
מפאת כל אלה, האיראנים מקיימים התייעצויות דרמטיות כדי להחליט מה לעשות מבחינתם. עוד עלה בדיון ההבנה שבישראל צריכים לעשות הכל כדי למנוע את חזרת איראן לסוריה ולבנון, והאיראנים משקיעים בזה המון כסף ומשאבים. דבר נוסף שעלה בדיון הוא הצורך להימנע מחיכוך מתמשך מול איראן, שלא משרת את ישראל.
מערכת הביטחון ממליצה לתקוף באיראן
מערכת הביטחון או לפחות רובה המוחלט חושבת שנכון, גם בהקשר של פעולת החות'ים והשיגורים משם - לתקוף על אדמת איראן. הדברים הללו עולים גם בקבינט ולמעשה הרבה מהדיונים שם עוסקים בחות'ים. בקבינט היום דנו בכך שהחות'ים קיבלו החלטה להגביר את השיגורים נגד ישראל. הם כבר לא מתפקדים ככוח שלוח קלסי של איראן והם מגלים עצמאות - אפילו במידה מסוימת זה מרגיז את האיראנים.
לחות'ים יש אמצעי לחימה מתקדמים הכוללים בין היתר טילי שיוט, כטב"מים וטילי קרקע קרקע. יש קושי אמיתי לטפל במערכים האלו שפזורים על שטחי ענק וקשה מאוד להגיע אליהם, לאסוף מודיעין ולייצר בנק מטרות.
לכן, מבחינתה של ישראל ישנה חשיבות גדולה מאוד לרתום את הקהילה הבין-לאומית לכונן קואליציה רחבה בראשות ארה"ב ומדינות נוספות‚ שיפעלו כולן יחד נגד החות'ים - מכיוון שזו אינה בעיה רק של מדינת ישראל. סוגיית החות'ים מטרידה את העוסקים במלאכה והשיגורים הללו כל כמה ימים משפיעים על רבים, חברות תעופה שיכולות לחזור וכן על הכלכלה הישראלית. בהתאם לכך, איראן תהיה הפתרון בהקשר זה והדברים הללו נידונים בימים אלו.