בהודעה שהפיץ הבוקר (חמישי) "אמנסטי ישראל", התנער הסניף המקומי של הארגון מממצאי הדוח של תנועת אמנסטי העולמית שטענה כי מתקיים רצח עם בעזה. בהודעה אמנם נכתב כי יש פעילים ישראלים שמסכימים עם ממצאי הדוח, אך מדובר במיעוט - ושהרוב חושב שהטענה לרצח עם אינה מבוססת. בהודעה, שפורסמה גם בעברית וגם באנגלית, הפעילים גם קראו לחקור את טבח חמאס ב-7 באוקטובר ואת העדויות על גניבת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה.
הדוח, שנקרא "אתה מרגיש כמו תת-אדם" מבוסס על ריאיונות שנערכו במהלך המלחמה עם 212 פלסטינים. בין היתר נכתב בו על התגובה הישראלית לטבח שמדובר ב"מתקפה שהיקפה לא נראה במאה ה-21".
הדוח פורסם הלילה, וההודעה של הסניף הישראלי הופצה שעות ספורות לאחר מכן. "בניתוח מדוקדק של האירועים הקשים לא מצאנו כי ניתן לקבוע, כי הממצאים עונים על ההגדרה של ג'נוסייד", נכתב בהודעה שהפיץ אמנסטי ישראל.
"מעשיה של ישראל בעזה כתגובה למעשי הטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר מבססים חשדות להפרות רחבות היקף וחמורות של הדין הבין-לאומי". אמנסטי אינטרנשיונל ידוע בביקורתו העוינת כלפי המדיניות הישראלית בעזה וביהודה ושומרון. אולם ההודעה החריגה שהפיץ הסניף הישראלי הבוקר באשר לקביעת הארגון מלמדת על מחלוקות בצמרת הארגון.
"חובה לחקור את האשמות על רצח עם"
עוד נכתב בהודעה כי חרף "היקף ההרס והרג" בעזה שמגיעים ל"ממדים נוראיים שיש להפסיק לאלתר, בניתוח מדוקדק של האירועים הקשים לא מצאנו כי ניתן לקבוע כי הממצאים עונים על ההגדרה של ג'נוסייד, כפי שנוסחה בקפדנות ב'אמנה בדבר מניעתו וענישתו של הפשע השמדת עם'".
"לפי דעת אמנסטי ישראל, על אף ההיקף של הרג האזרחים ברצועת עזה הרי שנדרשת לפי האמנה הבין-לאומית העוסקת בפשע זה, והדין הבין-לאומי הנוצר בעקבות האמנה, גם הוכחה כי פעולות אלה בוצעו מתוך 'כוונה מיוחדת' וספציפית להשמיד באופן מלא או חלקי את הפלסטינים בעזה. מניתוח הדברים, תוך התייעצות עם מומחים חיצוניים, עולים אצל רבים מאיתנו ספקות ביחס לאפשרות להוכיח בצורה בלתי משתמעת לשני פנים, ומעל לכל הסבר סביר אחר, את מרכיב הכוונה לביצוע השמדה מלאה או חלקית של האוכלוסייה הפלסטינית במסגרת המלחמה".
ההודעה סוכמה בקריאה לעולם להפעיל לחץ שיביא להפסקת אש שיכלול את החזרת כל החטופים הישראלים - ואת ה"עצירים הפלסטיניים המוחזקים ללא הליך משפטי ראוי". בנוסף קוראים בסניף הישראלי להגדיל את כמות הסיוע שנכנס לעזה וכן לשים קץ "לסיבות השורש לאלימות כמו הכיבוש, הסגר והאפרטהייד בשטחי הכיבוש של ישראל מאז 1967, כמו גם לשים קץ למעורבות של גורמים מזויינים אחרים באזור – כמו איראן וחיזבאללה – המקדמים בעקביות פגיעה והשמדה של אזרחים ישראלים, בפועל, וכאידיאולוגיה".